Grootste en zwaarste bokskampioen ooit door Poetin naar het front gestuurd

Een van de Russen die als gevolg van de mobilisatie van president Vladimir Poetin is opgeroepen om in Oekraïne te vechten, is Nikolai Valuev. De tweevoudig wereldkampioen boksen in het zwaargewicht bij de WBA heeft aangegeven volgende week te willen vertrekken.

De 49-jarige Valuev heeft een lengte van 2,13 meter en woog tijdens zijn actieve loopbaan als bokser 149 kilogram. Daarmee staat de Rus te boek als de grootste en zwaarste wereldkampioen aller tijden. Een paar jaar na zijn deels door bot- en gewrichtsproblemen gedwongen pensioen in 2009 ging hij de politiek in als lid van de partij Verenigd Rusland, die president Poetin steunt.

“Ik kreeg mijn oproep tijdens mijn bezoek aan Donbas en was niet thuis, maar volgende week ga ik me zeker melden bij het rekruteringsbureau”, aldus Valuev tegenover de krant Izvestia. Hij lijkt er verder op te hinten dat elke Rus zich geroepen zou moeten voelen om naar het front te trekken. “Niet alleen ik heb een oproep gekregen, in mijn optiek heeft iedereen die gehad.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners