Europese Unie belooft “krachtigst mogelijke reactie op sabotage” van Nord Stream-pijpleiding

De Europese Unie belooft de “krachtigst mogelijke reactie” op de “sabotage” van pijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verklaard.

jvhBron: BELGA

Von der Leyen schreef dinsdagavond op Twitter dat ze “de sabotagedaad van de Nord Stream” had besproken met de Deense premier Mette Frederiksen. “Elke opzettelijke verstoring van de actieve energie-infrastructuur van Europa is onaanvaardbaar en zal worden beantwoord met de sterkst mogelijke reactie,” zei ze.

LEES OOK. Explosies gaspijpleidingen waren geen ongeluk maar sabotage, en er is slechts één verdachte

Deense en Zweedse autoriteiten detecteerden drie lekken in de onderzeese pijpleidingen tussen Rusland en Duitsland, allemaal ter hoogte van het Deense eiland Bornholm: één in Nord Stream 2 en twee in Nord Stream 1. Alleen die laatste pijpleiding was tot eind augustus in gebruik en op het moment van het drukverlies was geen van beide operationeel. Toch waren beide pijpleidingen gevuld met gas. Het Zweedse seismologische instituut registreerde krachtige ontploffingen in de buurt van de lekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws