©  Raymond Lemmens

Corgi’s in trek na dood koningin Elizabeth

In het Verenigd Koninkrijk is de populariteit van corgi’s fors gestegen na de dood van koningin Elizabeth II. Zij bezat tijdens haar leven een dertigtal van de kleine herdershonden.

Bron: BELGA

LEES OOK. Ook corgi-fans in diepe rouw door overlijden van Queen: “Verliefd geworden op het ras dankzij haar”

De website Pets4Homes, waarop huisdieren te koop of voor herplaatsing worden aangeboden, zag het aantal dagelijkse zoekopdrachten naar corgi’s met tien vermenigvuldigen. De prijzen die kwekers vragen stijgen navenant tot recordniveaus: de gemiddelde prijs voor een puppy is volgens Pets4Homes in enkele dagen tijd verdubbeld. “In de recentste zoekertjes zijn de prijzen voor bepaalde corgi’s voor het eerst boven de grens van de 2.500 pond (2.800 euro, red.) gegaan”, aldus een woordvoerder van het platform.

Elizabeth II kreeg haar eerste corgi toen ze 18 jaar werd in 1944. Dankzij haar won het hondenras enorm aan populariteit. Bij haar overlijden op 8 september bezat ze nog twee exemplaren van het ras die door haar tweede zoon prins Andrew werden geadopteerd. De twee viervoeters waren te zien tijdens de begrafenisstoet van de Queen vorige week maandag.

LEES OOK. Prins William: “Het gaat goed met de honden van Elizabeth”

 ©  via REUTERS

 ©  AFP

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners