“Meghan Markle liet zich overladen met cadeaus hoewel Brits koningshuis dat verbood”

Hoewel het volgens het protocol van het Britse koningshuis ten strengste verboden was om cadeaus aan te nemen, was Meghan Markle maar wat blij met alle geschenken die ze tijdens haar jaren in het Verenigd Koninkrijk in haar schoot geworpen kreeg. Dat schrijft Valentine Low, een journalist van The Times gespecialiseerd in de Britse royals, in een nieuw boek.

Bron: De Telegraaf

“Er werden voortdurend cadeaus geleverd bij Kensington Palace”, zo schrijft Low in het boek ‘Courtiers: the hidden power behind the crown’. “Kleding, sieraden, kaarsen… Er kwam geen einde aan.”

De persoonlijke assistente van Markle, Melissa Toubati, volgde de regels van het Britse koningshuis echter nauwgezet op en stuurde alle geschenken terug. “En dat viel niet in goede aarde bij de hertogin van Sussex”, aldus Low.

Toubati nam in 2018, zes maanden na het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle, per direct ontslag. “Haar aanpak beviel Meghan Markle niet en dus besloot ze te vertrekken.”

Diamanten oorbellen

Meghan Markle zou volgens Low ook diamanten oorbellen als huwelijksgeschenk hebben gekregen van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. “Ze nam het zonder schroom aan, en dat terwijl de kroonprins er toen van beschuldigd werd betrokken te zijn bij de moord op journalist Jamal Khashoggi.”

Volgens de advocaten van Markle is er echter “geen enkel bewijs” dat de kroonprins de oorbellen persoonlijk aan de hertogin zou hebben gegeven of dat ze hem ooit zou hebben ontmoet. Markle zou bovendien destijds ook niets hebben geweten van de geruchten over de betrokkenheid van Bin Salman bij de moord op Khashoggi.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners