Jambon: “Ik zal de komende uren en dagen hard blijven werken”

In het Vlaams Parlement kwam minister-president Jan Jambon (N-VA) met een korte verklaring. Hij belooft verder te werken aan een akkoord zodat het alsnog tot een septemberverklaring kan komen. Coalitiepartners CD&V en Open Vld zwegen gedurende de zitting.

LEES OOK. Jambon met staart tussen de benen, oppositie beenhard voor minister-president: “Hou de eer aan uzelf en stap op”

Nee, geen trotse Jan Jambon voor het Vlaamse parlement. Hoewel hij een reeks maatregelen had beloofd om de koopkrachtcrisis te bezweren, kwam zijn regering niet tot een vergelijk. Iets wat hij betreurt. Maar, zo meent hij in zijn korte toespraak, de regeringspartijen hebben wel de wens om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen. “Ik zal de komende uren en dagen hard blijven werken.”

Vice-minister-president Bart Somers (Open Vld) zegt aan Villa Politica dat de regering nog twee dagen heeft om verder te onderhandelen. Donderdag volgt allicht een poging om een nieuwe septemberverklaring te geven.

Hij zei verder dat hij “rotsvast overtuigd is” dat zijn regering “een sterk pakket aan maatregelen” heeft. Onenigheid onder de regeringspartijen verhindert dat echter. CD&V wil absoluut een hogere indexering van de kinderbijslag (het groeipakket), maar daar willen Open Vld en N-VA niet van weten. Spoedoverleg tussen Jambon en de CD&V’ers in zijn regering, bracht vanmorgen geen zoden aan de dijk.

 (Dario Van Fleteren)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners