Commandant van Russisch militair rekruteringskantoor neergeschoten, schutter opgepakt

In het Russische Ust-Ilimsk, nabij de Mongoolse grens, heeft een man maandag de commissaris van een militair rekruteringskantoor neergeschoten. Dat melden Russische media.

jvhBron: Zona, Nexta

Op sociale media circuleren beelden van het incident. Daarop is te zien hoe een man het militaire registratie- en rekruteringskantoor binnenstapt met een wapen en het vuur opent, terwijl het aanwezige personeel in paniek wegloopt. Militair commissaris Alexander Eliseev werd geraakt door de schutter. Die man werd zwaargewond naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, hij zou de aanval overleefd hebben maar nog steeds op intensive care liggen. Er is geen sprake van andere slachtoffers.

“Ik schaam me dat dit gebeurt op een moment dat we juist verenigd zouden moeten zijn”, reageerde gouverneur Igor Kobzev van de oblast Irkoetsk op de aanval. “We moeten niet tegen elkaar vechten, maar tegen echte bedreigingen.”

De dader zou de 25-jarige Zinin Ruslan zijn, een man die in de buurt van het rekruteringscentrum woont. Het is niet duidelijk wat zijn motivatie is, al is de link met de recente beslissing van de Russische president Vladimir Poetin om honderdduizenden Russen te mobiliseren voor de oorlog in Oekraïne natuurlijk voor de hand.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws