Het doelpunt van Aidou Ofori Appiah dat de nederlaag van Berchem tegen Hasselt inluidde. © Tom GOYVAERTS

Berchem blijft puntenloos op het eigen Rooi: “We belonen onszelf te weinig”

Berchem slaagde er opnieuw niet in om de supporters een zege aan te bieden in eigen stadion. Erger nog, geel-zwart blijft voorlopig punteloos op het Rooi na de 0-1-nederlaag tegen Hasselt.

Mark De Cleene

“Deze nederlaag had vermeden kunnen worden, want net als in de vorige wedstrijd op het veld van City Pirates voetbalden we meer dan voldoende kansen bij elkaar om de wedstrijd te winnen”, zegt Berchem-aanvoerder Jeroen Van Den Driessche.

Berchem verkwanselde vooral in de eerste helft de kansen om de score te openen, te verdubbelen en zelfs te verdrievoudigen.

“We moeten ons optrekken aan het feit dat we al voetballend toch heel wat doelgevaar creëren. Het tij zal keren, dat weet ik zeker. Binnenkort zullen die kansen ook goals opleveren”, aldus Van Den Driessche. “Erger is de vaststelling dat we opnieuw een doelpunt slikten na een stilstaande fase. Die tegengoal was zeker te vermijden en kost ons dus drie punten.”

Sporting Hasselt had in de tweede helft wel het initiatief overgenomen van Berchem en werd gaandeweg de betere ploeg. Een doelpunt was het logische gevolg. De Limburgers lieten zien waarom ze bovenaan het klassement meedraaien na een goede competitiestart.

“Het klopt dat Hasselt een goede ploeg is en dat ze het doelpunt zeker verdienden, maar wij hadden toen al drie goals kunnen en moeten voorstaan. Dat we dan nog in de blessuretijd een, volgens mij geldig, doelpunt afgekeurd zagen, maakt het extra zuur”, aldus de rechtsachter.

Na het 2-2-gelijkspel van een week eerder op City Pirates oogstte Berchem dus opnieuw te weinig en kunnen we niet spreken van een schitterend seizoenbegin. Toch maakt Van Den Driessche zich geen zorgen.

“We hadden een viertal punten meer kunnen hebben en dan zou iedereen vol lof over ons spreken. We lieten al aardige dingen zien, maar beloonden onszelf te weinig. Eens ons vizier op scherp staat, mogelijk na een rotslechte wedstrijd en een lucky goal, zijn we vertrokken. We hebben een ruime kern die hard traint. Die concurrentie in de groep zorgt ervoor dat wie speelt zich volledig geeft. Dat moeten we zo houden. Die scherpte bij de spelersgroep zal resultaten opleveren.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners