©  BELGA

Beerschot zet Knokke makkelijk opzij in bekerduel, Frédéric Frans: “Nu hopen op thuismatch tegen Antwerp of KV”

Beerschot heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De Kielse Ratten wonnen met duidelijke 0-4-cijfers bij FC Knokke, dat in eerste nationale uitkomt. De IJslander Nökkvi Thórisson maakte zijn eerste doelpunt voor de club.

Koen Frans

Beerschot begon in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark zonder internationals Ilias Sebaoui en Ramiro Vaca. Dante Rigo zat zijn tweede schorsingsdag uit. Frédéric Frans kreeg zijn eerste basisplaats sinds zijn zware achillespeesblessure van bijna een jaar geleden. “Ik heb in de voorbereiding ook twee keer een volledige wedstrijd afgewerkt, maar dit was toch nog anders”, sprak de 33-jarige routinier van Beerschot na afloop. “Als je mij tijdens mijn revalidatie had gezegd dat ik mijn rentree als basisspeler zou maken op het kunstgrasveld van Knokke, dan had ik dat niet geloofd. Ik heb gelukkig absoluut geen pijn meer. De achillespees is volledig hersteld.”

Frédéric Frans startte in de basis. Voor het eerst dit seizoen. ©  BELGA

Sterke Thórisson

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Knokke FC is dramatisch aan het seizoen begonnen in eerste nationale en dat was er aan te zien. Thibo Baeten bracht Beerschot al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en kon na het openingskwartier eigenlijk al een hattrick achter zijn naam hebben staan. De Kielse topschutter toonde genade voor de thuisploeg. Ook wel even vermelden dat doelman Sven Dhoest veruit de beste man was bij Knokke. Halfweg stond het ‘slechts’ 0-1, Knokke had op dat moment nog geen enkele keer op doel getrapt.

Vijf minuten na de pauze was de partij gespeeld. Kapitein Ryan Sanusi haalde kurkdroog uit van buiten de zestien: 0-2. Vijf minuten later bekroonde de IJslander Nökkvi Thórisson zijn sterke match met zijn eerste doelpunt voor de club. In het slotkwartier ging Mardo Nzita nog met alle aandacht lopen. De linksachter scoorde met zijn mindere rechter de 0-4, maar pakte ook nog twee (lichte) gele kaarten en moest met rood van het veld. Bill Lathouwers moest nog welgeteld één redding verrichten. Aan de score veranderde er niets meer. “We hebben weinig weggegeven en op de juiste momenten gescoord. Dat is volledig onze eigen verdienste. Door onze aanvallende intenties en de hoge druk op hun defensie konden zij niet uitvoetballen. Vorig seizoen speelden we in de eerste ronde van de beker tegen een reeksgenoot van Knokke (Francs Borains, red.) en toen hadden we het toch iets lastiger”, herinnert Frans zich.

 ©  BELGA

Nieuwe rol voor Frans

Frans beëindigde de partij na de wissel van Ryan Sanusi overigens met de aanvoerdersband om de arm. “Eerlijk? Ik vind dat een erg grote eer. Zeker na mijn lange revalidatie. Het is ook een blijk van erkenning van de coach. De voorbije weken heb ik de ploeg een aantal keer kunnen helpen met korte invalbeurten, deze basisplaats smaakt alvast naar meer. Pas op: ik ken mijn rol, hoor. Ik ben er voor die jonge gasten en ik wil ze beter maken. Ze weten dat ook. Het is een fantastische spelersgroep om mee samen te werken. De nieuwkomers brengen heel veel energie op het veld, maar ook in de kleedkamer. De vibe die hier hangt, dat is dag en nacht verschil met vorig jaar.”

Beerschot bekert dus vlotjes verder, maar wil van deze competitie geen hoofddoel maken. “We zullen uiteraard wel in elke wedstrijd ons stinkende best doen om te winnen. En tegen een eersteklasser zullen we er nóg meer op gebrand zijn om ons te tonen. Voorkeur? Liefst niet op verplaatsing naar Eupen. En als we dan toch mogen kiezen: Antwerp of KV Mechelen thuis”, knipoogde Frans.

 ©  BELGA

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws