©  BELGA

Snelheidsbeperking op beschadigd stuk viaduct in Merksem opgetrokken tot 70 kilometer per uur

Op de Antwerpse ring geldt op het beschadigde stuk van het viaduct van Merksem richting Nederland voortaan een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Ook wordt de linkerrijstrook er ingenomen als verkeersremmende maatregel. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vrijdagavond meegedeeld, na een noodherstelling in de ochtend.

wverBron: BELGA

Eerder op de dag kwam de snelheidsbeperking er nog op 50 kilometer per uur te liggen. Maar die beperking werd niet nageleefd door autobestuurders, zegt Stefanie Nagels, woordvoerder van Wegen en Verkeer Antwerpen. “We blijven de situatie intussen op de voet monitoren. Er zijn ook mobiele flitscamera’s besteld, die er zo snel mogelijk komen.”

De snelheidsbeperking moest voorkomen dat de brugvoeg in kwestie snel opnieuw te veel schade zou oplopen door het vrachtverkeer. “Maar momenteel ziet het er goed uit en moet de voeg het houden”, zegt Nagels. “Daarom ook was het niet noodzakelijk om de snelheidsbeperking op 50 kilometer per uur te houden.”

AWV liet donderdagavond weten dat het voor de tweede keer in enkele weken tijd een noodherstelling zou moeten uitvoeren aan een beschadigde brugvoeg op het viaduct van Merksem. Bestuurders werden opgeroepen vrijdagochtend de omgeving te mijden, maar de wachttijden liepen uiteindelijk toch flink op. Op een definitieve oplossing voor het probleem is het nog wachten tot november.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws