Een van de zalen van Stadsmuseum Lier. © Chris Van Rompaey

Kempens erfgoedportaal breidt uit met collectie Stadsmuseum Lier

Lier -

In één klap zijn er meer dan 40.000 items extra te bekijken op het erfgoedportaal www.kempenserfgoed.be. Dat komt onder meer door de integratie van het Stadsmuseum Lier.

Het Kempens erfgoedportaal is sinds 2020 de online plek waar de Kempense erfgoedcellen zoveel mogelijk erfgoedinformatie uit en over de Antwerpse Kempen tonen. Je kan er de voormalige Kempense Krantenbank, de erfgoedbanken van Noorderkempen en Kempens Karakter en de Kempense collecties op de andere Vlaams erfgoeddatabank www.erfgoedplus.be raadplegen.

“Sinds deze week kan je ook de collecties van het Stadsmuseum Lier, het Taxandriamuseum, het prentenkabinet van Archief Turnhout, Museum Hoogstraten, het Karrenmuseum en het Jakob Smitsmuseum terugvinden op het Kempens erfgoedportaal. Zo zorgen we ervoor dat je op één plek 88.000 beelden en meer dan 130.000 krantenpagina’s kan doorzoeken. Het erfgoedportaal is er voor iedereen, is overal beschikbaar op laptop of smartphone en is volledig gratis”, onderstreept Wim Van Goidsenhoven van Kempens Karakter.

Stadsmuseum Lier is een interactief en participatief museum dat verhalen vertelt over Lier en de Lierenaars. Het verbindt vroeger met nu en brengt grote geschiedenissen met persoonlijke verhalen. Het museum is opgedeeld in verschillende thema’s die je los van elkaar kan ontdekken.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws