Noodherstelling op Ring is afgehandeld: rijstroken weer beschikbaar

De ochtendspits in Antwerpen verloopt vrijdagochtend moeizaam. Een brugvoeg op het viaduct van Merksem die eerder al voor problemen zorgde, moest dringend hersteld worden. Vrijdagochtend, rond 6 uur, voerde een aannemer een nieuwe noodherstelling uit. Daarbij werden drie rijstroken ingenomen. Om 7.45 uur was de noodherstelling afgehandeld.

emke

Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse ring (R1) was opnieuw schade vastgesteld aan één van de brugvoegen in het wegdek. “Het gaat om dezelfde voeg die vorige week tijdelijk werd hersteld. Door de zware belasting van het verkeer is een element van de voeg gebroken tijdens de avond van 22 september”, zei Stephanie Nagels, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag werden daarom uit veiligheidsoverwegingen twee van de vier rijstroken afgesloten op het viaduct in de richting van Nederland, in de buurt van het Sportpaleis. Vrijdagochtend, vanaf de start van de noodherstelling rond 6 uur, werd een extra rijstrook ingenomen.

De noodherstelling zorgde vrijdagochtend meteen voor extra files. “We zagen al in alle vroegte dat dit zich liet voelen”, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Richting Nederland was het omstreeks 6.15 uur al een kwartier aanschuiven vanaf Antwerpen Oost, rond 6.30 uur was dat al opgelopen tot een half uur aanschuiven vanaf Antwerpen Zuid. “De file groeit er zeer snel aan”, waarschuwde Bruyninckx.

Om 7.45 uur was de noodherstelling afgehandeld. “Alle rijstroken zijn weer beschikbaar, maar de snelheid blijft er beperkt tot 50km/uur”, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.

Die informatie over de realtime verkeerssituatie is beschikbaar op www.verkeerscentrum.be.

Grondige vernieuwing in voorbereiding

De beschadigde brugvoeg situeert zich tussen de afritten van Deurne en Merksem, niet ver van het Sportpaleis. De volledige vernieuwing van de brugvoeg is al in voorbereiding. De voeg werd besteld, en zal later dit jaar, ten vroegste in november, geplaatst worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook op 19 december 2019 werd een noodherstelling uitgevoerd op het viaduct van Merksem. ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Merksem in als startgemeente.

Nu in het nieuws