© ATV

Drinkwaterverontreiniging in Hemiksem: geen problemen in buurgemeenten

Hemiksem -

De drinkwaterverontreiniging die Hemiksem sinds begin deze week teistert, heeft geen gevolgen in omliggende gemeenten. De stalen die in buurgemeenten werden genomen, zijn negatief.

Nadat begin deze week een probleem was vastgesteld in de Heiligstraat en Tuitboslei bleek na extra staalnames dat de kwaliteit van het drinkwater ook in de rest van Hemiksem niet aan de normen beantwoordde. Uit voorzorg werden ook stalen in de buurgemeenten genomen. Het resultaat daarvan is negatief.

Pidpa zet intussen het spoelen van de leidingen onverminderd voort. Het vrijgeven van het leidingnet wordt bepaald in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij. Hiervoor dient Pidpa twee dagen na elkaar ‘blanco’ stalen voor heel Hemiksem voor te leggen.

Sowieso al tot en met zaterdagochtend wordt ’s ochtends en ’s avonds aan Brandweerzone Rivierenland post Hemiksem een waterbedeling georganiseerd. Scholen, erkende onthaalmoeders en verzorgingsinstellingen krijgen drinkwater ter plaatse geleverd. De oorzaak van de verontreiniging is nog niet gekend.

(bar)

 

Bekijk meer ATV