Waarom niet een keertje de bib in plaats van de boekenwinkel? ©  Getty Images

Bib in plaats van boekenwinkel: een besparing van 100 euro

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Een gemiddeld Vlaams huishouden geeft jaarlijks 130 euro uit aan boeken, zo blijkt uit een bevraging van Statbel uit 2020. Met een mooi gevulde boekenkast in je woonkamer kan je indruk maken op gasten, maar heb je al de boeken in die kast ook echt gelezen? En zitten er veel boeken bij die je nog voor een tweede keer hebt opgepakt? Via de bibliotheek beleef je hetzelfde leesplezier voor een fractie van het bedrag dat je in de boekhandel spendeert.

De prijs van een bibliotheeklidmaatschap varieert: in Antwerpen is het gratis tot 26 jaar, daarna 15 euro per jaar. In Mechelen betalen 18-plussers 10 euro, in Turnhout 6 euro en in Rumst 5 euro. Trek die lidkaarten af van het gemiddelde gezinsbudget en je bespaart nog steeds zo’n 100 euro per jaar.

De bibliotheek is overigens op nog meer vlakken een bespaarwalhalla. Je vindt er cd’s en dvd’s, op de website download je gratis e-boeken en je kan er gaan werken of studeren zodat de verwarming thuis uit kan.

 JVBo

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws