Langs het spoor is duidelijk groen verdwenen. © RR

Onderhoudswerken Zevenhuizen stuiten op onvrede: “Dit is het bouwrijp maken van het terrein”

Lint -

De onderhoudswerken in het verkavelingsgebied Zevenhuizen in Lint die eind vorige week van start gingen, liepen begin deze week gewoon door. Meer dan een stap te ver volgens actiecomité Zevenhuizen, dat naar eigen zeggen waardevolle natuur verloren heeft zien gaan.

Filip Spoelders

De toegekende omgevingsvergunning om 205 wooneenheden te bouwen, bevindt zich momenteel bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, nadat het actiecomité een vordering tot schorsing had ingediend. Maar de eigenaar gaf in afwachting van de uitspraak bij het gemeentebestuur aan dat er onderhoudswerken nodig zijn in het open gebied.

“De burgemeester spreekt van onderhoudswerken, maar dit is het bouwrijp maken van het terrein. Beschermd riet is verdwenen, bomen zijn gerooid en grond is gefreesd. Het wil lukken dat de onderhoudswerken juist plaatsvinden waar de eerste fase van de verkaveling zal komen. Er was nochtans aangegeven dat er zelfs tijdens het bouwen rekening zal worden gehouden met de fauna en flora. Dan nog snel voor een uitspraak bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen werken uitvoeren, is een kaakslag voor de juridische procedure”, reageert Monique Meyers van Zevenhuizen vzw.

Burgemeester Rudy Verhoeven (N-VA) herhaalt wat de eigenaar en projectontwikkelaar bekendmaakte. “Dit is woonzone en de eigenaar wil het onderhouden tot de eigenlijke werken beginnen. Dit zal niet gebeuren voor de juridische uitspraak. Trouwens, tijdens de eerste fase komen de 75 woonentiteiten van De Ideale Woning langs de Zevenhuizenstraat aan bod en daar zijn volgens mij niet veel onderhoudswerken gebeurd”, zegt hij. (fisp)

 © Filip Spoelders

 © RR

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners