©  BELGAIMAGE

Half miljoen euro schadevergoeding voor Italiaanse vrouwen die als baby verwisseld werden

Twee Italiaanse vrouwen krijgen beiden een schadevergoeding van een half miljoen euro omdat ze in 1989 als baby’s in het ziekenhuis per ongeluk werden verwisseld en meegegeven aan de verkeerde ouders. Pas na 24 jaar kwamen ze tot de ontdekking wie hun biologische ouders zijn.

Bron: De Telegraaf

Loretta Cobuzzi en Antonella Zenga, beiden nu 33 jaar, werden in 1989 elf minuten na elkaar geboren en vervolgens aan de verkeerde moeder gegeven. Decennialang hadden ze niks door, tot de ouders van Loretta, Caterina en Michele, een foto op sociale media tegenkwamen waarop een vrouw te zien was die sterk op Caterina leek. Tegelijkertijd zagen ze ook dat de dochter die ze hadden grootgebracht weer heel erg op de moeder van Antonella leek, die ook op die foto stond.

Toen ze zagen dat hun dochters ook nog eens op dezelfde dag jarig zijn, namen ze meteen contact op. Een dna-test onthulde de fout. De families klaagden de regionale overheid aan en krijgen nu een schadevergoeding van beiden een half miljoen euro. „Dit geld verandert niets aan wat er is gebeurd, het geeft me mijn verleden niet terug”, aldus Antonella tegenover de Italiaanse krant La Repubblica.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt