©  BELGAIMAGE

Favoriete cocktail van Queen Elizabeth bijna uitverkocht in Britse supermarkten

Het lijkt erop dat heel wat Britten afgelopen dagen toostten op Queen Elizabeth met haar favoriete drankje. De koningin zou fan geweest zijn van een cocktail van Dubonnet en gin. Van die eerste waren de voorbije dagen amper nog flessen te vinden in het Verenigd Koninkrijk.

edb

De “Queen’s cocktail”: zo noemen Britten de mengeling van Dubonnet Rouge Grand Aperitif en gin. Het Franse drankje Dubonnet is een soort zoete rode wijn met kruiden en specerijen.

Wie maandag de overleden koningin wilde eren door haar favoriete cocktail te drinken tijdens de begrafenis, moest er op tijd bij zijn. Volgens The Mirror was het drankje volledig uitverkocht op de webshop van Tesco-supermarkten en op de website van drankenhandel House of Malt. Een BBC-reporter vond lege rekken in Waitrose-supermarkten.

 ©  Dubonnet

Het is niet de eerste keer dat Dubonnet uitverkoopt dankzij de koningin. Rond Jubilee Day, in juni van dit jaar, waren er ook amper nog flessen van de Franse wijn te vinden in de winkels. Het Verenigd Koninkrijk vierde toen het 70-jarig jubileum van de koningin met een vrije en vooral feestelijke dag.

LEES OOK. Dit waren de speciale wensen van de Queen voor haar begrafenis

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten