©  Samir Hussein/WireImage

Dit draagt koningin Mathilde voor de begrafenis van koningin Elizabeth II

Koning Filip en koningin Mathilde wonen maandag de begrafenis bij van de Britse vorstin koningin Elizabeth. Voor de gelegenheid kiest onze koningin voor een zwarte jurk van het Belgische modehuis Natan in combinatie met een hoed van de Brusselse Fabienne Delvigne.

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

Samen met tientallen andere staats- en regeringsleiders neemt het koninklijke vorstenpaar afscheid van de langst regerende vorstin. Op de begrafenis zal koningin Mathilde opnieuw een creatie dragen van modehuis Natan. Ze kiest meer bepaald voor een zwarte jurk van dubbele crêpe, ook wel bekend als crêpe cady, een mengeling van wol en zijde.

LEES OOK:

 ©  Samir Hussein/WireImage

De rouwkledij wordt afgewerkt met een vilten hoed van de Brusselse Fabienne Delvigne met bijpassende handschoenen en een zwarte suède clutch, eveneens van de hand van Edouard Vermeulen. Het parelsnoer dat ze draagt, is een subtiele verwijzing naar de parels die koningin Elizabeth graag droeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zondag woonde het vorstenpaar al de receptie van koning Charles III bij op Buckingham Palace. Daarna brachten ze in Westminster Hall een laatste groet aan de overleden koningin. Daarbij sprong vooral de broche van de koningin in het oog. De met diamanten bezette Victoriaanse strikbroche zoals het model heet, verwijst naar de vele gelijkaardige spelden die de Britse Queen zo vaak droeg.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners