Een sterk Berchem scoorde pas in de slotfase de 2-2 langs Miguel Cobos Copado (tweede van links). © GOYVAERTS

Berchem moet ondanks prima prestatie blij zijn met een punt, City Pirates-coach: “Best een gevleid gelijkspel”

Berchem Sport is zaterdagavond niet verder geraakt dan een punt op bezoek bij City Pirates. De jongens van trainer Geert Emmerechts waren nochtans in een sterke tweede helft heer en meester, maar pakten pas in de slotfase een verdiend punt. “Dat is voetbal”, zuchtte Emmerechts in een eerste reactie.

Lieven Verheyen

“Eigenlijk had de wedstrijd al na twintig minuten in de tweede helft beslist moeten zijn”, opent Berchem-trainer Geert Emmerechts. “Op dat moment hadden wij al met 1-3 voor moeten staan. Ik denk dat de toeschouwers twee ploegen aan het werk zagen die wilden voetballen. Dat wij een prachtige tweede helft op de mat brachten, zal ook niemand ontgaan zijn. Vorig jaar verloren we hier terecht, maar nu kregen we niet waar we recht op hadden. Maar dat is voetbal, hé.”

Tot twee keer toe moesten de jongens van het Rooi een achterstand ophalen. Miguel Cobos Copado was telkens redder in nood. Een eerste keer vijf minuten voor de rust, een tweede maal vijf minuten voor affluiten met een mooie plaatsbal. “Voor hetzelfde geld scoor ik een hattrick, maar blijkbaar stond ik net buitenspel”, aldus Cobos Copado. “Ik kreeg nog enkele andere doelrijpe kansen. Helaas ontbrak het me op dat moment aan geluk en efficiëntie of stond thuisdoelman Verbist pal.”

Opmerkelijk moment was de penaltyfase waardoor City Pirates opnieuw op voorsprong kwam. In de voorafgaande minuut kreeg Berchem drie reuzekansen. Van Hoof trof de paal, Cobos Copado strandde op Verbist en uit de hoekschop die erop volgde, redde Kromah op de lijn. Nauwelijks enkele seconden later lag de bal aan de overzijde op de stip. De rode kaart voor Tom Cappan werd op aanraden van de assistent-scheidsrechter omgezet in een gele. “In mijn lange voetbalcarrière heb ik dat nog niet meegemaakt”, pikt Emmerechts in. “Blijkbaar had het te maken met de dubbele bestraffing die er niet kan zijn als de speler de intentie heeft om de bal te spelen. Mochten we daar met tien man gevallen zijn, werd het verhaal nog moeilijker en konden we wel eens tegen een totaal onverdiende nederlaag aangelopen zijn.”

Opvallend: de Berchem-trainer had zijn team na vorige week flink gewijzigd. “Ik beschik over een selectie die ruimer is dan elf spelers. Daar maak ik dan ook graag gebruik van. De spelers die deze keer aan de aftrap stonden of in de loop van de wedstrijd mochten invallen, hebben dat tot mijn grote tevredenheid goed gedaan. Dat stemt me dan ook hoopvol naar de volgende wedstrijden toe.”

City Pirates-coach Spencer Verbist: “Dit gelijkspel is best gevleid”

Toegegeven, het openingsdoelpunt van Jolan Truyzelaere mocht er best zijn. Hij schilderde een vrije trap van net buiten het strafschopgebied over de muur voorbij Berchem-doelman Truyts in doel. Maar daarnaast, en vooral in de tweede helft, was het al Berchem dat de klok sloeg. De 2-2 op het scorebord na het laatste fluitsignaal was dan ook een gevleid resultaat. “We moeten gewoon zeer blij zijn met dit punt”, weet ook Pirates-coach Verbist. “Al ben ik zeker ook fier op de inzet van mijn groep.”

Uitblinker bij de thuisploeg was ongetwijfeld doelman Yannick Verbist. Met een aantal knappe reddingen deed hij de bezoekers naar de haren grijpen. “Blij om mijn steentje te kunnen bijdragen aan dit resultaat”, aldus Verbist. “Al is het jammer dat we onze voorsprong niet tot het einde konden vasthouden.”

Na afloop liet de minutenlange verbroedering van de City Piratespelers en de bezoekende aanhang zien dat voetbal echt nog mooi kan zijn. “De sfeer waarin we voetbalden, was gewoon fantastisch”, gaat Verbist verder. “Deze supporters zijn echt top. Dit zijn de wedstrijden waar je altijd naar uitkijkt. Als het dan ook effectief zo sportief kan verlopen, kan je er achteraf dubbel zo hard van genieten”, weet de goalie.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners