©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Tienkoppig KV Mechelen en OH Leuven scoren niet in match om snel te vergeten

Na een gelijkopgaand duel sleepte KV Mechelen tegen seizoensrevelatie OH Leuven met zijn tienen een punt uit de brand: 0-0. Vlak voor rust liep Alessio Da Cruz tegen een domme rode kaart aan nadat hij op de middenlijn Maertens onderuit haalde. KV Mechelen duikt zo met een 11 op 27 de interlandbreak in, OH Leuven blijft met 17 op 27 nog zeker twee weken in de top 5.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Bolingoli valt sterk in, maar niemand kon het verschil maken bij tienkoppig Malinwa

Nadat het vorige week in Kortrijk zijn eerste uitzege had geboekt, kreeg KV Mechelen het bezoek van het sterk gestarte OH Leuven. Danny Buijs zag geen reden tot wisselen na de ruime 1-4 en stuurde dezelfde basiself de grasmat op. Marc Brys voerde één wijziging door: Gonzalez kwam in de ploeg voor Nsingi.

De felle regenbuien van de voormiddag waren verdreven, Achter de Kazerne baadde in een koud, nazomers zonnetje. Gesterkt door de driepunter van vorige week wou Malinwa er ook tegen OHL iets van maken. Ngoy dreigde een eerste keer toen hij een verlengde voorzet over kopte.

VAR twee keer in actie

De Leuvenaars lieten het balbezit aan de thuisploeg. Vooral de lichtvoetige Da Cruz liet zich opmerken met enkele frivole acties, al leidde dat niet meteen tot grote doelkansen. Het was pas toen een voorzet van Hairemans Schoofs vond, dat het link werd in de vijandige zestien. De aanvoerder legde beheerst terug op Ngoy, die de 1-0 binnen schoot. De VAR kwam echter tussenbeide voor voorafgaand buitenspel van Storm. Dat deed hij ook toen Tamari vanuit een scherpe hoek Coucke vloerde. Ook geen 0-1 dus, de brilscore bleef op het bord.

 ©  BELGA

Gaandeweg knokte OH Leuven zich in de wedstrijd. Eerst moest Coucke een voorzet van Thorsteinsson wegboksen, waarna de mee opgerukte De Norre een aflegger van Patris – weliswaar na buitenspel – hoog over doel joeg. Schoofs zorgde met een afgeblokt schot even voor een Mechels intermezzo, maar de bezoekers reageerden meteen. Een sterk spelende Thorsteinsson zette Vanlerberghe in de wind en zag zijn poging maar nipt voorlangs vliegen. Een schotje van Schoofs aan de overkant was te slap om OHL-goalie Cojocaru te verontrusten.

KVM met tien na domme rode kaart

De eerste helft liep zo naar zijn einde toen een tot dusver behoorlijke Da Cruz op de middenlijn Maertens langs achter vloerde. Op die plaats volledig onnodig, zeker omdat de bal onbespeelbaar was. Scheidsrechter Put stuurde de Kaapverdische Nederlander zonder pardon de douches in.

Malinwa moest zo nog een helft met tien verder. Danny Buijs slachtofferde bij de rust Hairemans, die misnoegd in de kleedkamer bleef. Boli Bolingoli kwam hem vervangen. Ondertussen hadden de hemelsluizen zich opnieuw geopend en viel de regen met bakken uit de lucht. Het numerieke overwicht van OHL was aanvankelijk niet te merken. KV Mechelen bleef de vijandige zestien opzoeken, al stokte het bij de laatste pass of controle. Zo miste Verstraete zijn aanname toen hij van net buiten de zestien leek te gaan aanleggen. Toch lieten ook de Leuvenaars van zich spreken. Peyre en Van Hoorenbeeck smeten zich tesamen net voor een uithaal van Gonzalez. Maertens besloot slapjes op Coucke, Tamari knalde net naast. Aan de overkant zag Walsh een weggewerkte voorzet van Ngoy afgeblokt.

 ©  BELGA

Maertens komt goed weg, rood voor Buijs

De wedstrijd werd grimmiger en twintig minuten voor tijd kwam Mathieu Maertens goed weg toen hij slechts met geel bedacht werd nadat hij hard op de voet van Bolingoli ging staan. De schwung leek bij beide teams wat weg. OHL geraakte niet door de Mechelse gordel, die door KVM-coach Buijs een kwartier voor tijd nog wat steviger werd dichtgetimmerd. Bates kwam in de ploeg voor Ngoy, Vanlerberghe schoof door naar het middenveld. De Schot was al meteen bij de pinken toen Tamari dreigde aan te leggen. De tien Mechelaars moesten noodgedwongen meer en meer in hun egelstelling. Vooraan liep enkel nog de ondertussen voor Storm ingevallen Frederic Soelle Soelle. De amper 16-jarige Soelle Soelle mocht in zijn eentje het Mechelse aanvalseiland gaan bevolken. Aan de zijlijn werd Danny Buijs zenuwachtig en dat resulteerde in veel gezanik tegenover scheidsrechter Bert Put. Die trakteerde hem op geel om hem na een klein sarcastisch applausje van de Nederlander met rood te bedienen.

Nadat Holzhauser nog een bal had overgekeild, legden beide ploegen zich neer bij een puntendeling. Een resultaat waar KV Mechelen gezien de 45 minuten durende numerieke minderheid best mee kon leven. Zo gaat het met 11 op 27 de interlandbreak in. OH Leuven blijft met 17 op 27 nog zeker twee weken in de top 5.

LEES OOK. REACTIES. Schoofs: “Iedereen heeft het perfect gedaan in de tweede helft”

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners