Anny en haar echtgenoot Marcel. ©  RR

‘Anny’ke van de schilderswinkel’ (88) is overleden: de Tante Kaat van Hemiksem

Hemiksem, Schelle -

In Schelle is Anny Clerbaut, die eind oktober 89 zou worden, overleden. De gewezen winkelierster runde tot haar 74ste in Hemiksem drogisterij Brits-Clerbaut waar ze de klanten met de glimlach en met raad en daad bij stond voor allerlei huishoudtips. Ze kan gerust de Tante Kaat van Hemiksem worden genoemd.

Terwijl echtgenoot Marcel aannemer was van behangers- en schilderwerken, runde Anny met veel passie haar winkel, waar klanten niet alleen terechtkonden voor verf en behang, maar ook voor allerlei onderhoudsproducten en huishoudspullen. Zat je met een verstopping in de leidingen of een hardnekkige vlek die maar te niet verwijderen viel: Anny wist wel raad. Generaties wisten bij de start van het schooljaar waar naartoe voor hun schoolgerief. ‘Anny’ke van de schilderswinkel’ was een begrip in Hemiksem. Dat ze geliefd was, bewijzen de vele reacties en steunbetuigingen op sociale media.

Vierde generatie

De betreurde Anny werd 88 jaar. ©  RR

“Het typeert wie ons moeke was”, zegt kleinzoon Bart Brits, inmiddels de vierde generatie die de familiezaak voortzet. “Haar hele leven stond in het teken van anderen, het was haar passie om problemen van anderen op te lossen.” De kleinzoon woont nu waar vroeger de winkel was en heeft met vader Jan een aannemersbedrijf voor behangers- en schilderswerken met winkel op de Provinciale Steenweg in Schelle.

De winkel in de Karel De Backerstraat in Hemiksem. © rr

Het waren Anny’s ouders die met de zaak begonnen waren op de Provinciale steenweg in Hemiksem. Begin jaren tachtig verhuisde de winkel naar de Karel De Backerstraat, waar Anny, ook na het overlijden van haar echtgenoot, de zaak nog runde tot in 2008.

Zelfstandig

Na haar pensioen verhuisde Anny naar Schelle, waar ze nog steeds zelfstandig woonde. Daar is ze, onverwacht, in haar slaap overleden. Anny laat drie zonen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen na. De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 17 september om 13.30u in het crematorium van Wilrijk. (bar)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners