Remco Evenepoel vertrokken naar WK: “Zo snel mogelijk op de fiets? Zo snel mogelijk in mijn bed”

Daags na zijn eindoverwinning in de Vuelta, is Remco Evenepoel vertrokken naar Australië. Zondag een pittige feestnacht in Madrid, maandag tot woensdag op een krappe vliegtuigstoel in de lucht, en volgende zondag het wereldkampioenschap tijdrijden. “Zo snel mogelijk in Australië terug op de fiets? Zo snel mogelijk in mijn bed, ja”, zei Evenepoel - met kleine oogjes - bij zijn vertrek op de luchthaven van Madrid.

Thibaut Renson

“Het was een pittige nacht”, zegt Remco Evenepoel met kleine oogjes maandagavond op de luchthaven van Madrid. “Ik denk dat ik rond drie uur ’s nachts in mijn bed lag. Maar goed, ik heb toch zo’n zes uur kunnen slapen.” Ook de rest van de dag spendeerde Evenepoel naar eigen zeggen in bed, de fiets kwam er maandag niet meer aan te pas.

 ©  DBA

Van Madrid zet Evenepoel koers naar Dubai, waar hij dinsdagochtend toekomt. Daar volgt de aansluiting naar Sydney, waar de Vuelta-winnaar woensdagochtend om zes uur ’s ochtends lokale tijd landt. En zondagmiddag staat het wereldkampioenschap tijdrijden al op zijn programma.

Bed binnen

Ideaal is zo’n voorbereiding verre van, en dan loert de decompressie na de historische ronde-overwinning ook nog om de hoek. Is het realistisch voor de 22-jarige om met ambitie naar het WK te gaan, of is het nu vooral een kwestie van nagenieten en zonder verwachtingen zien wat er nog te rapen valt?

 ©  DBA

“Ik wil ook nu vooral nog genieten”, zegt Evenepoel, “en dan zien we wel, wat er nog komt.” Op de vraag of het zaak zal zijn om bij de aankomst op woensdag in Australië zo snel mogelijk op de fiets te zitten, had Evenepoel een verassend antwoord. “Zo snel mogelijk in mijn bed, ja. Het zal er vooral op aankomen nog zoveel als mogelijk te rusten.”

Business Class

Twee grote kartonnen dozen worden op de bagageband in Madrid gehesen. Eén tijdritfiets en één wegfiets? “Geen idee”, zegt Evenepoel, “ik heb ze niet ingepakt.” Anthony Pauwels springt bij. De fysiotherapeut van Quick Step-Alpha Vinyl vergezelt Evenepoel naar Australië, en verduidelijkt dat er twee wegfietsen ingecheckt worden naar Australië.

 ©  DBA

“Kijk met wie we op de vlieger vergezeld zullen worden, Emma.” Terwijl Evenepoel incheckt voor Business Class, staan de Deense Emma Norsegaard (Movistar) en Julie Leth (Uno-X) al even te wachten in de rij. Ook zij hebben de Vuelta gereden en vliegen van Madrid over Dubai naar het WK. “Ik vrees dat wij op een krappere vliegtuigstoel terecht zullen komen dan Remco”, zegt Leth met een lach.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners