© ATV

ANTWERPEN LIVE. Onze wielerexpert: “Evenepoel is 22 jaar, het was zijn tweede grote Ronde. Hij heeft zo goed als perfect gereden”

Het is officieel: Remco Evenepoel heeft de Vuelta gewonnen: “Dit is historisch”, vertelde hij in het korte interview na de slotrit. Juan Sebastian Molano won die laatste rit, maar de eindzege was voor onze landgenoot. Ook onze wielerexpert Guy Van Den Langenberg spreekt van een historische prestatie. “Het was 44 jaar geleden dat er nog eens een landgenoot een grote Ronde won. Dat zegt genoeg”, aldus Van Den Langenberg.

LEES OOK. Hoe Oumi bijna de finish van haar verloofde Evenepoel miste: “We gaan samen met alle vrouwen, of we gaan niet”

“Remco is 22 jaar, het is zijn tweede grote Ronde, de eerste grote Ronde die hij heeft uitgereden. Hij heeft dat perfect gedaan.” Op de vraag of hij dit zag aankomen, is Van Den Langenberg eerlijk: “Zien aankomen zou een beetje pretentieus zijn, maar we wisten wel dat hij veel kon.”

“Hij heeft ook geleerd van zijn uitspraken van vorig jaar, toen was hij een beetje roekeloos. Dit jaar heeft hij het zo niet uitgesproken, maar hij was wel heel goed voorbereid.”

LEES OOK. Mooi zakcentje: zoveel prijzengeld verdiende Remco Evenepoel in de voorbije Vuelta

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners