Rennersvrouwen Quick Step-Alpha Vinyl worden door Spaanse politie tegengehouden bij Vuelta-parcours: “Echt erg”

De Spaanse politie heeft in de slotrit van de Vuelta nog voor wat ophef gezorgd bij de rennersvrouwen van Quick Step-Alpha Vinyl. De ‘She-Wolfpack’ werd aan de ingang van het parcours tegengehouden omdat ze niet over een pasje beschikten. Dat leidde tot heel wat onbegrip bij de vrouwen. “We doen toch niets verkeerd, we willen enkel naar onze mannen.”

Thibaut Renson, Jens Jacobs

Om de eindzege van Remco Evenepoel te vieren gingen de rennersvrouwen samen iets drinken dichtbij het parcours. Wanneer er het laatste uur de oversteek naar het parcours werd gemaakt, liep het mis.

De Spaanse politie, die al heel de Vuelta streng optreed, hield de vrouwen tegen bij de ingang. Zonder pasje mochten de dames er niet in. Dat zorgde voor heel wat irritatie bij de rennersvrouwen, die hun mannen zo enkel vanop een afstand konden zien. “Hoe erg is dat, we mogen niet door”, klonk het bij Oumi, de verloofde van Remco Evenepoel. “Er zijn al zo veel mensen zonder pasje gepasseerd, echt vriendjespolitiek. Ik vind dit echt erg van de politie. Er zijn vrouwen die hun kinderen achter hebben gelaten om hun mannen aan het werk te zien en dan gebeurt dit.”

Ook Stefanie, de vrienden van Dries Devenyns was niet tevreden met de gang van zaken van de Spaanse politie: “We doen toch niets verkeerd, we willen enkel naar onze mannen.”

Oumi werd door de persverantwoordelijke van Quick Step-Alpha Vinyl toch binnengeloodst door haar pasje aan te bieden. Al wou ze daar in eerste instantie niet van weten. “We gaan samen of we gaan niet”, vertelde Oumi. “Ik vind dit zo erg voor die andere vrouwen. Ik begrijp het niet.”

 ©  DBA

 ©  DBA

 ©  DBA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners