©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Tien Beerschotspelers gaan in eigen huis onderuit tegen Lommel

Beerschot heeft voor de tweede opeenvolgende keer in eigen huis verloren. Na de 2-3 nederlaag tegen Lierse ging het nu ook met 0-2 de boot in tegen Lommel, dat ruim een uur met een mannetje meer mocht spelen.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Rigo hypothekeert de match van Beerschot, Sanusi is en blijft dé leider

Voor het eerst in bijna zeven maanden mochten er nog eens supporters aanwezig zijn op het Kiel. Door de ongeregeldheden thuis tegen Antwerp en op Union speelde de club de laatste twee thuiswedstrijden van vorig seizoen en de eerste twee thuiswedstrijden van dit seizoen in een leeg Olympisch Stadion. Voor de thuismatch tegen Lommel was de knaldrang dan ook groot: met 7.000 aanwezige supporters werd het toeschouwersrecord van dit seizoen in de Challenger Pro League vlotjes gebroken. Oude bekende Tarik Tissoudali kwam de aftrap geven en hij had zijn maatjes Rapha Holzhauser en Denis Prychynenko meegenomen. Zij zagen hun ex-club gretig starten.

Rode kaart Rigo

Na twee minuten had de thuisploeg al drie hoekschoppen afgedwongen. Lommel-doelman Jari De Busser moest zich op een van die hoekschoppen volledig strekken om een kopbal van Jan Van den Bergh uit zijn doelvlak te zweven. Beerschot was baas, Lommel wachtte af. Tot het licht uitging bij Dante Rigo. Na een onnodige tackle langs achteren bij Batisata Martinez kreeg hij prompt een rood karton onder de neus geduwd. Streng, maar ook niet onbegrijpelijk. Lommel kwam door het numerieke overwicht beter in de wedstrijd. Nassim Chadli knalde een eerste kans voor de bezoekers over. Nadien kon Bill Lathouwers de afstandsschoten van Cauê Dos Santos en opnieuw Chadli door het kletsnatte veld moeilijk verwerken. De laatste poging van Chadli duwde hij in hoekschop. Caio Roque schilderde die hoekschop in twee tijden op het hoofd van zijn Braziliaanse landgenoot Cauê, die zijn derde van het seizoen voorbij de kansloze Lathouwers knikte. Beerschot lag na de rode kaart zeker niet onder en verdiende halfweg niet om 0-1 achter staan.

Start gemist

Na de pauze mocht de onzichtbare Ramiro Vaca in de kleedkamer blijven, Mardo Nzita was zijn vervanger. Lommel-coach Steve Bould liet Chadli, die in de clinch lag met de thuisaanhang, in de kleedkamer. Ryan Sanusi knalde de eerste kans in de armen van De Busser. Iets voor het uur kwam ook Lommel nog eens dreigend opzetten. Lathouwers en Meisl hielden de bezoekers van de 0-2. Even later knalde Martinez voorlangs. Beerschot wilde zo graag, maar liep het risico om in het Lommelse mes te lopen. Met nog twintig minuten te gaan gooide Andreas Wieland debutanten Nökkvi Thórisson en Nauris Petkevicius in de strijd. Lathouwers moest nog maar eens redding brengen toen Martinez de veel tragere Meisl er helemaal uitliep. Even later werd diezelfde Meisl er opnieuw uitgelopen en dit keer scoorde Martinez wel: 0-2. Over en uit voor Beerschot, dat ondanks het positieve voetbal met 7 op 15 zijn start nu toch wel een beetje gemist heeft.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners