©  BELGA

Beide broers Farisi in de cel in aanloop van proces rond aanslagen Brussel en Zaventem

Na Smail Farisi zit nu ook zijn broer Ibrahim in de cel. Hij trok donderdag samen met zijn advocaat naar de federale politie om zich aan te melden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Leuze-en-Hainaut in Henegouwen. De broers werden op vraag van het federaal parket aangehouden in aanloop van het proces rond de aanslagen in Brussel en Zaventem, dat maandag van start gaat met een preliminaire zitting. “Ik dien morgen een verzoek tot vrijlating in”, aldus de advocaat Ibrahim Farisi.

cvh

De twee broers waren de enige twee beschuldigden - op de doodgewaande Oussama Atar na - die op vrije voeten waren. Ze worden er van verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen van 22 maart 2016 omdat ze de flat die ze hadden uitgeleend aan zelfmoordterrorist Khalid El Bakraoui volledig hadden schoongemaakt vlak na de moordpartijen in het metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem.

Maandag gaat het proces van start met de zogenaamde preliminaire zitting. Pas op 10 oktober wordt de assisenjury samengesteld, drie dagen later gaat het proces dan echt van start. Het federaal parket beval deze week de aanhouding van de twee broers Farisi, zodat ze aangehouden voor het hof van assisen kunnen verschijnen. “Ik ben mijn cliënt vandaag persoonlijk naar de politie gaan brengen,” zegt advocaat Xavier Carrette. “Morgen dien ik meteen een verzoek tot vrijlating in. Dat zal maandag worden behandeling op de preliminaire zitting van het hof van assisen.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten