©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Beerschot aan de leiding na nipte zege bij Club NXT

Beerschot heeft de verplaatsing naar Roeselare tot een goed einde gebracht. Het klopte de jonkies van Club NXT met 1-2. Uitgerekend ex-Clubspeler Thibo Baeten maakte beide goals voor de Kielse Ratten. Beerschot staat door de zege voorlopig aan de leiding in de Challenger Pro League.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Matchwinnaar Baeten bewijst zijn waarde voor Beerschot

Andreas Wieland koos in The Nest van Roeselare voor drie nieuwe basispionnen. De opvallendste afwezige was Mike Vanhamel. Volgens de club ontbrak de vaste eerste doelman wegens transferperikelen. De jonge Bill Lathouwers mocht daardoor zijn debuut maken voor Beerschot. Wieland wijzigde ook zijn systeem na de 2-3 nederlaag tegen Lierse K. De grote Ibrahim Alhassan kreeg een plekje tussen Luca Meisl en Hervé Matthys in het hart van de verdediging. Op de linkerflank kreeg Marco Weymans de voorkeur op Mardo Nzita. Die aanpak loonde. Beerschot hield voor de pauze achterin alles op slot en kwam er zelf enkele keren gevat uit. Ramiro Vaca en Thibo Baeten kregen kleine kansjes, de youngsters van Club NXT konden voor de rust Lathouwers geen enkele keer aan het werk zetten. Vijf minuten voor de pauze knikte Baeten een uitstekende voorzet van Leo Séydoux via een NXT-verdediger voorbij thuisdoelman Senne Lammens. Fijn voor Baeten want twee jaar geleden debuteerde hij in het profvoetbal bij… Club NXT.

Gemiste strafschop kantelmoment

Meteen de pauze creëerde Club NXT een eerste kans. Ouderdomsdeken Lennart Mertens knalde onbegrijpelijk naast. Een paar minuten later slingerde Noah Mbamba zich tussen drie Beerschot-spelers, kapitein Ryan Sanusi tikte hem eventjes aan: strafschop voor Club NXT. Aanvoerder Arne Engels mikte de elfmeter echter tegen de buitenkant van de paal. Zo bleef het 0-1. De gemiste penalty bleek een kantelmoment in de partij. Rond het uur kon Beerschot voor het eerst na de rust dreigen. Sanusi probeerde het twee keer vanop afstand, zonder succes. Intussen had Wieland de wisselvallige Vaca al vervangen door Ilias Sebaoui. En nauwelijks een paar minuten later bediende Sebaoui zijn maatje Baeten, die zijn ploeg op een dubbele voorsprong trapte. Uit de laatste herhaling bleek wel dat Baeten bij die fase bijna een meter buitenspel stond. Dit keer mocht Beerschot blij zijn dat er geen VAR is in de Challenger Pro League.

De match leek gespeeld, tot een kwartier voor tijd de nochtans secure Alhassan aan het klungelen ging. Engels snoepte hem het leer af en testte de vuisten van Lathouwers, Daniel Perez scoorde in de rebound. Maar dat was slechts een laatste stuiptrekking van de beloften van Club. Perez kreeg vijf minuten voor tijd ook nog rechtstreeks rood voor (licht) natrappen op Andi Koshi. Beerschot had intussen Frédéric Frans nog in de strijd gegooid om achterin alles op slot te gooien en speelde de partij al bij al gemakkelijk uit. Met 7 op 12 klimt het naar een voorlopige leidersplaats in de Challenger Pro League.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners