Drie mannen opgepakt nadat alweer gewapend commando werd aangetroffen, onder wie één minderjarige

Berchem -

De politie heeft donderdagavond opnieuw een gewapend commando onderschept in de Deken De Winterstraat in Berchem. Dat heeft Gazet van Antwerpen uit betrouwbare bron vernomen en wordt bevestigd door het parket. In die straat werd al driemaal eerder een aanslag gepleegd, ook vorige week donderdag werden vijf gewapende Nederlanders opgepakt in de onmiddellijke omgeving.

vdaa, jtpBron: Eigen berichtgeving

Het incident speelde zich donderdag rond 23.30u af in de Deken De Winterstraat. Enkele buurtbewoners merkten verdachte gedragingen op en verwittigden de politie. Zo reed een wagen verschillende keren heen en weer door de straat.

Het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie kwam meteen ter plaatse. In de straat werden twee jongemannen opgepakt met een alarmpistool op zak. Verder controleerde het team nog een verdacht voertuig met één inzittende. Ook hij werd opgepakt.

“In totaal zijn er drie personen opgepakt waaronder twee meerderjarigen van 18 jaar en één minderjarige van 15 jaar”, bevestigt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket. “De twee meerderjarigen zullen morgen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de minderjarige bij de jeugdrechter.”

Ook vorige week donderdag kon de politie vermoedelijk een aanslag vermijden. Toen controleerde het in de Lode Vissenaekenstraat, op een boogscheut van de Deken De Winterstraat, vijf Nederlanders in een geparkeerde wagen. In hun wagen lag een kalasjnikov en een kogelwerende vest.

LEES OOK. Gewapende Nederlanders opgepakt aan eerder geviseerde woning: twee vrouwen en drie mannen aangehouden

Snitch

De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak, maar meer dan waarschijnlijk hadden de verdachten het opnieuw gemunt op de familie E.H. die in de Deken De Winterstraat woont. In die straat hangt al enige tijd een mobiele camera, die werd opgehangen na de eerdere aanslagen. Op 3 augustus brachten onbekenden de boodschap ‘snitch’, of verklikker, aan op de voordeur en werd een geparkeerde wagen tegenover de woning in brand gestoken. In juli werd een vuurwerkbom naar het huis gegooid, drie jaar geleden ontplofte zelfs een granaat op straat.

De familie wordt genoemd in verschillende drugsdossiers en is al langer verwikkeld in een gewelddadige vete met andere criminele groepen. Het pannenkoekenhuisje dat de familie uitbaat in de Volkstraat op het Antwerpse Zuid moest vorige maand op bevel van burgemeester Bart De Wever (N-VA) definitief de deuren sluiten. Ook die zaak was al meermaals het doelwit van een aanslag.

Afgelopen maandag bevestigde de raadkamer in Antwerpen nog de aanhouding van de vijf Nederlanders. De twee vrouwelijke verdachten beweerden dat ze niet op de hoogte waren van enig crimineel opzet, zij dachten dat ze met hun drie vrienden gingen feesten in Antwerpen. Ook de gewapende Nederlanders die werden opgepakt op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout zagen hun aanhouding bevestigd worden.

LEES OOK. Raadkamer bevestigt aanhouding van gewapende Nederlanders

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners