©  BELGA

Vooruit hekelt duurder huurgeld, Jambon: “Dat is de consequentie van huren”

Vlaams Vooruit-parlementslid Maxim Veys is kritisch over de uitspraak van Vlaams minister-president Jan Jambon op Radio 1 die zei dat huurders niet veel kunnen doen aan de hoge huurprijzen.

Glen Van Muylem

Door de oorlog in Oekraïne rijzen de energieprijzen de pan uit. Na het Overlegcomité van woensdag keek de federale overheid naar allerlei mogelijkheden om te besparen. Zo komt er overleg met de banken om mensen die het financieel moeilijk hebben uitstel van betaling te geven voor hun hypothecaire lening.

“We geven vandaag energiepremies aan verhuurders, zodat ze de maandelijkse kosten voor huurders wat kunnen drukken”, zei Vlaams minister-president Jan Jambon op Radio 1.

In essentie verandert er dus niets voor de situatie van huurders, die geconfronteerd worden met steeds duurdere huurprijzen. “Ja, dat klopt. Dat is de consequentie van huurder zijn”, reageerde Jambon. “Mensen die een woning verhuren, hebben er alle belang bij om van onze energiepremie gebruik te maken. Op die manier kunnen ze hun huurders tegemoetkomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarop reageerde Vlaams Vooruit-parlementslid Maxim Veys kritisch. “De Vlaamse regering vergeet huurders niet, ze negeert hen gewoon”, schrijft hij op Twitter. Het is volgens de volksvertegenwoordiger het “zoveelste bewijs dat het woonbeleid fout zit”.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners