Bezoekers van het Q8-tankstation kunnen even relaxen aan de nieuwe picknicktafel. © RR

Picknickmeubel aan tankstation uit 150.000 gerecycleerde bekers van Antwerp Marathon

Turnhout -

Tankstation Q8 op de Steenweg op Mol in Turnhout is een hip, blauw picknickmeubel rijker. Dat werd 3D-geprint uit 150.000 gerecycleerde bekers van de Antwerp Marathon in september vorig jaar.

Negenduizend deelnemers aan de Antwerp Marathon die elk om de 2,5 kilometer een plastic beker met water of sportdrank aangereikt krijgen, dat loopt aardig op. Organisator Golazo en hoofdpartner Q8 zamelden vorig jaar de bekers na gebruik in via recyclagebakken langs het parcours.

“Zo werden ze apart gehouden van ander afval om ze een tweede leven te kunnen geven”, zegt Greg Broekmans, hoofd loopevenementen bij Golazo. “In totaal zamelden we 150.000 bekers in. Die werden samengeperst tot grote balen, in kleine stukjes gehakt en gesmolten tot plastic pellets. Met een 3D-printer hebben we daarvan een exclusieve picknickset gemaakt.”

Q8 plaatste het blauwe meubel aan haar vestiging in Turnhout op de Steenweg op Mol, schuin tegenover koffieproducent Miko. “Voortaan kunnen we onze klanten een relaxmomentje in het zonnetje met een lekker vers broodje of een koffie aanbieden”, zegt persverantwoordelijke Katia Van Bouwel van Q8. “We zijn heel trots dat we op deze manier de gerecycleerde bekers een nuttig tweede leven kunnen geven.” De volgende editie van de Antwerp Marathon vindt plaats op zondag 11 september. (woad)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners