© ATV

Beerschot scoort twee keer maar laat twee punten liggen tegen beloften van Standard

Beerschot heeft zijn tweede competitiewedstrijd in de Challenger Pro League niet kunnen winnen. De troepen van Andreas Wieland speelden een heel zwakke eerste helft en incasseerden na de pauze ook nog een goedkope penalty. Uiteindelijk mag Beerschot niet mopperen dat het slechts met een puntje terug naar huis keerde.

Koen Frans

Andreas Wieland voerde één wijziging door na de 1-0 zege tegen SK Beveren op de openingsspeeldag. Ilias Sebaoui werd in de basiself vervangen door Thibaud Verlinden. De beloften van Standard pakten vorig weekend een punt bij Club NXT, maar voerden noodgedwongen drie wijzigingen door. Er stonden bij de Rouches liefst zes jongens op het veld die nog geen 19 jaar waren. Maar toch was SL16 voor de pauze veruit de gevaarlijkste ploeg. Na minder dan een minuut trapte Rayan Berberi al een eerste reuzekans huizenhoog over. Halverwege de eerste helft knikte de grote Boubou Diallo een vrije kopkans onbegrijpelijk naast. Niet veel later stond diezelfde Diallo oog in oog met Mike Vanhamel. Hij kreeg de bal opnieuw niet in het kader. Op slag van rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. De vierde reuzekans was de goede: de 18-jarige Léandre Kuavita mocht moederziel alleen zijn tweede goal in evenveel wedstrijden voorbij de kansloze Vanhamel koppen. En Beerschot? Dat stelde daar bitter weinig tegenover. Andi Koshi trapte op slag van rust de enige echte kans van de bezoekers over. Tussendoor hadden Ramiro Vaca en diezelfde Koshi het ook al eens vanop afstand geprobeerd. De 1-0 tussenstand was halfweg gevleid voor Beerschot, SL16 had een ruimere voorsprong verdiend.

Dubbele reactie na de rust

Andreas Wieland moet een donderpreek hebben gegeven tijdens de rust, want amper 39 seconden na de pauze bracht Westerlo-huurling Léo Seydoux de Kielse Ratten al langszij na een prima collectieve aanval. Beerschot had even bloed geroken. Vijf minuten later dwarrelde een spectaculaire omhaalpoging van Jan Van den Bergh op de bovenkant van de lat. Helaas voor de 350 meegereisde bezoekende fans ging het offensief van Beerschot snel weer liggen. SL16 herstelde het evenwicht en het doelgevaar werd opnieuw schaarser. Nochtans lag er op de tegenaanval regelmatig veel ruimte tegen de moegestreden jonkies van Standard. De hoge pressing die Wieland zo graag van zijn manschappen wil zien kwam er op Sclessin zelden of nooit uit.

Tien minuten voor tijd haalde scheidsrechter Kevin Debeuckelaere de woede van heel Beerschot op de hals. Hij floot een strafschop na een vermeende fout van Séydoux op invaller Massis Guluk. Er is geen VAR in de Challenger Pro League, het protest van de bezoekers haalde dus niets uit. De piepjonge Mouad El Fanis faalde niet vanop de stip. Beerschot stond daardoor tien minuten voor tijd opnieuw op achterstand. Maar de bezoekers hadden andermaal een goede reactie in huis. De ingevallen debutant Ibrahim Alhassan buffelde een prima voorzet van Hervé Matthys voorbij de kansloze Tom Poitoux. In blessuretijd had diezelfde Poitoux nog een prima parade in huis op een afstandspoging van Ryan Sanusi. En zo bleef Beerschot steken op 2-2 na een slappe eerste en een betere tweede helft. Teleurstellend.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Verlinden blinkt uit, Sebaoui en Alhassan vallen sterk in

 • Frédéric Frans na lange revalidatie eindelijk weer fit: “Het waren tien zware maanden”

  Op 17 oktober vorig jaar scheurde de linkerachillespees van Frédéric Frans in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen volledig af. De 33-jarige verdediger kende een moeizame revalidatie, maar zaterdag maakte hij na exact 300 dagen afwezigheid zijn rentree in het eerste elftal van Beerschot.
 • Welkom bij de live van SL16 tegen Beerschot, de partij die de tweede speeldag in de Challenger Pro League opent, samen met Deinze - Jong Genk. 
  Vorige week wist Beerschot te winnen van Beveren SK na een vroege goal van Matthys. De beloften van Standard bleven in Brugge steken op 2-2.
 • Opstelling Beerschot 

  Vanhamel 
  Van Den Bergh - Matthys - Meisl - Baeten 
  Verlinden - Vaca - Seydoux 
  Sanusi - Koshi - Nzita 
 • Oude bekende bij SL16

  De 32-jarige Frédéric Duplus, met een verleden bij Antwerp, OHL en Moeskroen, voert de beloften van SL16 aan. 
 • 1' 
  De bal rolt op Sclessin 
 • Meteen het eerste gevaar voor SL16

  Goeie actie vanop de rechterkant maar Berberi schiet hoog over. 
 • 5' 
  Vrije trap Beerschot
  Vaca dropt de bal in de grote rechthoek. Geen grote kans maar het levert wel een corner op. 
 • 350 Kielse Ratten zijn afgezakt naar Sclessin.
 • 11' 
  Schotje van SL 16 uit de tweede lijn
  maar weinig doelgevaar. 
 • 13' 
  Vaca probeert! 
  maar zijn schot gaat net voorlangs 
 • 16'

  Geen strafschop voor Beerschot

  Baeten gaat neer in de 16 maar De Beukelaere vond het te licht. Terechte beslissing zo blijkt uit de herhaling. 

 • Alweer een grote kans voor SL16
  Uitstekende voorzet van Da Silva maar Diallo kopt naast! Na de poging van Berberi in minuut 1 was dit al de twee grote kans van de beloften van Standard.
 • 23' 
  Van Den Bergh kraakt schot van Duplus 
  Drie stationnetjes hebben de jongens van Standard nodig. Duplus schiet maar Van Den Bergh kraakt het schot. 
 • 24'
  Koshi test de vuisten van Poitoux 
  Met zijn linker plaatst de verdediger de bal richting de linkerwinkelhaak. Poitoux moest de bal in hoekschop duwen. Dit was even heel mooi van Beerschot.
 • 30'
  Alweer een reuzekans voor Standard 
  Maar Diallo besluit over. Die moest binnen zijn.  

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners