©  AP

Rusland stalt vliegtuigen met hypersonische raketten in Kaliningrad

Rusland heeft vliegtuigen uitgerust met ultramoderne hypersonische raketten gestald in zijn exclave Kaliningrad, aan de Baltische Zee.

Bron: BELGA

LEES OOK. Hoe Erdogan de vredesgesprekken met Poetin en Zelensky gebruikt: “Als Turkije en Rusland elkaar vinden...”

“Als onderdeel van de uitvoering van aanvullende strategische afschrikkingsmaatregelen zijn drie MiG-31’s met Kinjal-hypersonische raketten heringedeeld op het vliegveld van Chkalovsk in de regio Kaliningrad,” aldus het Russische ministerie van Defensie in een verklaring. De drie vliegtuigen zullen een gevechtseenheid vormen die “24 uur per dag operationeel” is, voegde hij eraan toe.

De hypersonische ballistische raket “Kinjal” (“dolk” in het Russisch) en de kruisraket “Zircon” behoren tot een familie van nieuwe wapens die door Rusland zijn ontwikkeld en door president Vladimir Poetin als “onoverwinnelijk” worden omschreven omdat ze in staat zouden moeten zijn vijandelijke afweersystemen te ontwijken.

Rusland heeft herhaaldelijk aangekondigd dat het hypersonische raketten in realistische omstandigheden heeft gebruikt en dat als onderdeel van zijn grootschalige offensief in Oekraïne.

Kaliningrad ligt ingeklemd tussen Polen en Litouwen en wordt grotendeels per spoor bevoorraad vanaf het Russische vasteland.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws