Vroege vogels kijken uit naar zwoele Cafeína Beach Party: “Zestien uur lang genieten, gelukkig heb ik morgen vrijaf”

Antwerpen -

Waagnatie staat zaterdag helemaal in het teken van de Beach Party van het ondertussen bijna legendarische feestconcept Cafeína. Omstreeks twee uur openden de deuren voor de vroege vogels. Zij zochten verkoeling op het terras van zomerbar Bocardero. Daar hadden ze tijd genoeg om zich voor te bereiden op een zwoele nacht in de indoor feestruimte, waar de festiviteiten tussen negen en tien losbarsten.

“We zijn ondertussen toe aan onze twaalfde editie in de Waagnatie en het belooft de moeite te worden. Gewoonlijk organiseren we zes tot acht feestjes per jaar, en daarvan is onze Cafeína Beach Party elk jaar opnieuw een van de hoogtepunten. Dat is niet alleen dankzij de eigen productie en het volume van de ruimte, maar ook dankzij het binnen en buiten concept”, zegt mede-organisator Matti.

Organisatoren Roma, Zaki, Mati en Gary. © Jan Van der Perre

Samen met zijn vrienden Gary, Roma en Zaki bouwde hij de afgelopen zestien jaar Cafeína uit tot een van de bekendste feestconcepten uit Antwerpen. “We verwachten ook dit jaar opnieuw zo’n 3.000 feestgangers, en dat zullen vooral 35-jarigen zijn. De muziek die we programmeren zit daar ongetwijfeld voor iets tussen: Cafeína schippert namelijk tussen house, techno en retro, een combinatie die voor jongeren misschien wat soft is, maar voor ons ideaal.”

Opperbeste sfeer

Vaste bezoeker Christophe geeft zijn kameraad gelijk. “De muziek die mijn vrienden programmeren, is schitterend. Het is niet voor niets dat ik al zestien jaar aanwezig ben op hun evenementen. De sfeer is altijd opperbest. Het feit dat je op elk evenement vaak dezelfde mensen tegen het lijf loopt, is daar het grootste bewijs van.”

Tracey en Christophe. © Jan Van der Perre

Christophe krijgt op de Beach Party gezelschap van zijn vriendin Tracey. Het koppel was er al vroeg bij in Bocadero, maar is niet van plan om de tent vroegtijdig te verlaten. “Integendeel, we blijven tot in de vroege uurtjes. Het wordt zestien uur lang genieten, godzijdank hebben we morgen een dagje vrij”, lacht de Antwerpenaar.

Vroeg op de middag zat Bocadero al aardig vol. © Jan Van der Perre

“Het is een zeer lang feest”, beaamt organisator Matti. “Maar dankzij het binnen en buiten concept is dat vlot haalbaar. De eerste uren zijn ideaal om rustig in te drinken. Tussen negen en tien wordt het buiten vaak te druk, en dat is voor ons dan het signaal om de poorten van de feestzaal te openen. Daar barst het feest echt los, en kunnen we de beats nog net dat tikkeltje harder door de speakers pompen.”

Influencers vroeg op post

Influencerkoppel Madeleine Van Den Ponseele en Gaetan Likile zitten ongeduldig te wachten op dat moment. “Ik ben een van de grootste fans van Cafeína. Ik kom al jaren naar hun evenementen, vroeger kwam ik zelfs elke keer speciaal vanuit Oostende.” Haar vriend Gaetan is er voor het eerst bij, maar ziet het volledig zitten.

Madeleine (midden) met haar vriendinnen. © Jan Van der Perre

“We genieten volop van de sfeer, de muziek en de vriendschap. Toegegeven, het is warm, maar de drankjes lekker fris. We wonen bovendien dicht bij, zodat we nog van outfit kunnen wisselen als het echt te gek wordt.”

“We zijn vandaag verplicht om veel content te maken voor onze socialemediakanalen, maar dat doen we met alle plezier, want Cafeína moet de publiciteit krijgen die het verdient. We kijken er enorm naar uit”, besluit Wild Heart Blondie.

Tickets zijn nog steeds te koop, zowel aan de kassa als online. (lava)

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws