© BFM, atv

Uitslaande woningbrand in Malle: bewoonster zwaargewond, pand onbewoonbaar

Malle -

De brandweer is zondag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand in de Thierry de Renesselaan in Malle. Al bij aankomst sloegen de vlammen uit het dak. De bewoonster is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Haar woning is onbewoonbaar verklaard.

nelo

Rond 17 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brand in een garage aan een woning op de Thierry de Renesselaan in Malle. “Het vuur ging gepaard met een stevige rookontwikkeling, de zwarte rookpluim was al van ver zichtbaar”, vertelt Nick Krols, woordvoerder van politiezone Voorkempen.

Met vier brandweerposten kwam Brandweer Zone Rand snelde ter plaatse. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de woning. De bewoonster, een vrouw van middelbare leeftijd, werd in paniek opgevangen door de overburen. Daar kreeg ze door de hulpdiensten de eerste zorgen toegediend. De vrouw met zware brandwonden naar het Stuivenberg ziekenhuis in Antwerpen gebracht.

De brandweer moest het vuur langs alle kanten bestrijden. “De schutting van een naburige woning begon te smeulen door de hitte. De woning kon gelukkig gevrijwaard blijven”, zegt Krols. Door de wind sloeg het vuur over op een grasweide die grenst aan de achterzijde van de woning. Dankzij de snelle interventie van de brandweer kon een verdere weidebrand vermeden worden.

Rond 18.30 uur was de brand onder controle. De ravage was groot: de zolder van de woning is volledig uitgebrand, de garage is ingestort. De brandweer blijft momenteel nog ter plaatse voor het nablussen en ventileren van de woning. Het pand is onbewoonbaar verklaard.

Door het incident was de volledige straat een tijdlang afgesloten. De oorzaak van de brand is voorlopig onduidelijk. Het slachtoffer verklaarde nog aan enkele buren dat ze volop bezig was met de voorbereidingen voor een moederdagfeest dat die avond stond ingepland. Vermoedelijk is daar iets fout gelopen.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Bekijk meer ATV