Bezoekers leven zich uit tijdens het optreden van Javier Vasquez Mercadonegro. © Jef Matthee

Publiek geniet na drie jaar weer van (bloedhete) Antilliaanse Feesten: “Twee zwembadjes meegebracht om af te koelen”

Minderhout -

In de Blauwbossen in Minderhout (Hoogstraten) hing na drie jaar weer een uitgelaten sfeer. De Antilliaanse Feesten kunnen er terugblikken op een geslaagde editie, met een uitverkochte zaterdag. Het was de eerste keer dat het festival drie dagen duurde. De nieuwe terreinindeling was voor sommige trouwe bezoekers misschien even wennen, maar het enthousiasme was er niet minder om. “Het is mooi om te zien dat het festival en de muziek steeds populairder worden.”

Ronny van den Ackerveken

Na een afwezigheid van meer dan duizend dagen kon het festival van de Caraïbische muziek weer plaatsvinden. De hitte hield de bezoekers niet tegen om te dansen tijdens de optredens in een van de concerttenten of in de dubbele spiegeltent. “Het was de warmste editie van de Antilliaanse Feesten in jaren”, zegt Freya Verschueren van de Antilliaanse Feesten. “Op zaterdag hadden we nog een enorme toevloed van dagbezoekers aan de kassa. Dit zorgde voor een uitverkochte avond. In totaal telden we ongeveer 35.000 bezoekers in drie dagen. Alles is verlopen zonder noemenswaardige incidenten.”

Na een afwezigheid van meer dan duizend dagen kon het festival van de Caraïbische muziek weer plaatsvinden. © Jef Matthee

Celeste De Leon uit Breda en Doortje Van den Dungen uit Amsterdam zijn vaste bezoekers. “Dit is de vierde of vijfde keer dat we hier zijn”, zegt Doortje. “De sfeer zit hier altijd goed. Het is mooi om te zien dat het festival en de muziek steeds populairder worden.” “Je maakt hier altijd snel contact met andere mensen”, vertelt Celeste. “We gaan voor de drie dagen en overnachten op de camping. Ik vind het wel een beetje jammer dat er geen feesttent meer staat op de camping. Voor de rest blijft het een gezellig festival.”

Doortje en Celeste zijn voor de vijfde keer aanwezig op de Antilliaanse Feesten. © Jef Matthee

Met het hele gezin

Ina en Jan uit Ramsel (Herselt) namen hun kinderen Babette en Bram mee naar het festival. “Ik ben hier al vaker geweest, maar het is de eerste keer dat we met ons gezin een dag naar de Antilliaanse Feesten komen”, legt Ina uit. “Het programma doet er voor ons niet veel toe, de sfeer en gezelligheid zijn altijd goed. De nieuwe terreinindeling maakt wat ons betreft weinig verschil.” Ook voor dochter Babette is het een fijne ervaring. “De leuke sfeer viel me direct op. Het is niet mijn laatste festival deze zomer, want volgend weekend ga ik naar Pukkelpop”, zegt ze. Michel en Marleen uit Poppel (Ravels) kwamen voor de tweede keer. “Het was al vijf of zes jaar geleden”, zegt Marleen. “We genieten van de gezelligheid. Het festivalterrein lijkt wel iets minder compact geworden.”

Bram, Babette, Ina en Jan uit Ramsel. © Jef Matthee

Zwembadjes om af te koelen

Aangezien de Antilliaanse Feesten een avond- en nachtfestival zijn, was het warmste moment van de dag al voorbij wanneer het eerste optreden startte. De campinggasten moesten wel drie dagen hitte trotseren. “We hadden twee zwembadjes bij om af te koelen”, vertelt Sanne Van Leeuwen uit Amsterdam. “Onder onze partytenten was er voldoende schaduw. Donderdagochtend stonden we hier al, want we wilden niks missen. Ik kom al vijftien jaar naar de Antilliaanse Feesten en vraag me af waarom het festival in België is. De Antillen horen toch bij Nederland. Ook veel festivalbezoekers hier komen uit Nederland. Maar bij ons zou het waarschijnlijk anders georganiseerd worden, in België gaat het allemaal wat gemoedelijker.”

Sanne (rechts) en haar vrienden maken het gezellig op de camping. © Jef Matthee

De 39ste editie van de Antilliaanse Feesten zal plaatsvinden van 10 tot 12 augustus 2023.

De spiegeltent is een vaste waarde op de Antilliaanse Feesten om te dansen. © Jef Matthee

© Jef Matthee

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Hoogstraten in als startgemeente.

Nu in het nieuws