© Hans Otten

Politie op weg naar dringende interventie betrokken bij ongeval: bestuurster in shock

Op de Herentalsesteenweg in Grobbendonk kwam het zaterdag rond 18u tot een aanrijding waarbij een dienstvoertuig van de lokale politie Neteland betrokken was. Daarbij geraakte gelukkig niemand echt gewond.

De politie was op weg naar een dringende interventie en reed met zwaailichten en sirenes aan in de richting van Grobbendonk. Een bestuurster die in dezelfde richting reed, stopte op de rechterrijstrook. De politiemensen dachten dat zij dat deed om hen langs links te laten passeren. Toen ze een manoeuvre uitvoerden, sloeg de auto plots naar links af naar saunacomplex Aquarein.

 ©  Hans Otten

“Onze mensen probeerden haar nog te ontwijken, maar hebben haar links achteraan geraakt”, vertelt een officier van zone Neteland. Door de klap kwam de aangereden auto met het achterste deels in een gracht terecht. De bestuurster liep geen verwondingen op, maar moest in shock naar het ziekenhuis overgebracht worden. Ook de twee politiemensen bleven ongedeerd, maar een van hen trok nadien zelf ter controle naar het ziekenhuis.

De collega’s van de politiezone ZaRa (Zandhoven-Ranst) kwamen de nodige vaststellingen doen. De Herentalsesteenweg bleef tussen de E313 en kruispunt De Lindekens ruim een uur afgesloten voor het verkeer. (ho)

Het politievoertuig raakte rechts aan de snuit flink beschadigd. © Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Grobbendonk in als startgemeente.

Nu in het nieuws