Na tien Dodentochten was Bart alweer bij de eerste lopers die in Bornem aankwamen. © Theo Derkinderen

Bart Van Nijlen alweer bij de eersten: “Mijn laatste keer dat ik hier sta”

Bornem -

Een groep van 27 lopers arriveerde zaterdagochtend, kort voor 3u, opnieuw in Bornem. Zij hadden de verkorte Dodentocht van bijna 65 kilometer als eersten tot een goed einde gebracht. Onder hen ook – bijna traditioneel – Bart Van Nijlen (59) uit Kasterlee.

“Het was een mooie tocht. Zeer goed georganiseerd op dit verkorte parcours”, zei Bart na zijn aankomst in Bornem. “Ik heb de Dodentocht nu tien keer tot een goed einde gebracht en steeds was ik bij de eersten. Maar het is wel mijn laatste keer geweest. Ik ben ondertussen al drie keer grootvader geworden. Tijd om daar wat meer tijd in te steken”, lacht de Kempenaar. “Normaal gezien zie je mij volgend jaar niet meer terug. Tijd om ermee op te houden. Heb ik dat drie jaar geleden ook gezegd? Ja, dat kan. Maar nu is het wel zo. Dit was mijn laatste Dodentocht.”

“Ik begrijp ook wel de beslissing van de organisatie en het gemeentebestuur van Bornem om deze tocht in te korten. Het was een goede beslissing. De hitte van zaterdag had slachtoffers kunnen maken.”

(tdk)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bornem in als startgemeente.

Nu in het nieuws