Yorim (voorgrond) en Yves nemen een voetbadje bij het Rode Kruis © Joris Herregods

Yorim stapt toch 100 kilometer

Bornem -

Yorim Vereecken (32) uit Elverdinge (Ieper) stapte op eigen initiatief toch 100 kilometer. Hij vertrok vrijdagmiddag vanuit zijn hotel in Antwerpen en stapte naar Bornem. Daar nam hij samen met de andere wandelaars de start van de 65 kilometer lange Dodentocht.

We vinden Yorim terug bij het Rode Kruis waar hij een voetbadje krijgt om de blaren op zijn voeten te verzorgen. Het is zijn eerste Dodentocht. “Het was lastig en warm. Maar ik wou absoluut 100 kilometer doen. Daarom zijn we vrijdagmiddag vanuit ons hotel in Antwerpen 35 kilometer naar hier gestapt. Ik heb wel verschrikkelijk veel last van blaren nu. Maar het ontsmettend voetbadje doet veel deugd. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn.”  

Yves Van den Eynde (55) uit Leest wandelde ook zijn eerste Dodentocht. “Ik ben eigenlijk een fietser. Het was heel hard. De mensen onderschatten het. Ik vind het een terechte beslissing dat men de Dodentocht ingekort heeft. Zodra de zon opkwam werd het warm. Ik heb veel mensen zien zwalpen. Zelf heb ik veel last van blaren en van krampen in mijn kuiten. Nochtans heb ik goed geoefend.”

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bornem in als startgemeente.

Nu in het nieuws