Louis Moons is de algemene coördinator voor het Rode Kruis. © Joris Herregods

Rode Kruis heeft het druk tijdens Dodentocht: ‘De blaren blijven nummer één”

Bornem -

Ondanks dat de Dodentocht dit jaar ‘maar’ 65 kilometer lang is, hadden de vrijwilligers van het Rode Kruis het behoorlijk druk. Naast de gebruikelijke blaren waren er ook veel deelnemers die kort na de aankomst een appelflauwte kregen. Gelukkig waren er volgens algemeen coördinator Louis Moons tot nu toe geen ernstige incidenten.

Ward Bosmans

Alleen al aan de aankomstzone zijn een veertigtal mensen aan het werk. “Wanneer de mensen hier over de finish komen, merken we vaak dat ze op een terrasje of op de grond gaan zitten. Na enkele minuten worden ze dan draaierig door de warmte. Dat is iets wat we nu meer merken dan anders. Dat komt echt wel door de hogere temperaturen. Verder zijn er natuurlijk veel mensen met blaren of stijve spieren. De blaren blijven de nummer één.”

De meeste deelnemers kunnen Louis en zijn team er ter plaatse weer bovenop helpen, maar in enkele gevallen brengen ze hen naar het ziekenhuis. “We laten de mensen hier rusten in de koelte van de kerk. Ze krijgen suikers en chips – voor het zout. De mensen die we naar het ziekenhuis brengen zijn meestal te diep gegaan. Maar er vielen geen hele ernstige incidenten te noteren. Samengevat merken we ondanks de kortere afstand niet veel verschil met de andere edities. Of het een goede beslissing was om de Dodentocht in te korten? Daar kan ik niet op antwoorden”, besluit Louis. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bornem in als startgemeente.

Nu in het nieuws