© Joris Herregods

Wandelen als eerbetoon aan Jolle

Bornem -

Ook dit jaar stappen verschillende mensen de Dodentocht mee als eerbetoon aan Jolle Pauwels. Hij was jarenlang medewerker van de Dodentocht en brandweerman in Bornem. Zij mochten vrijdagavond ook voor de grote wandelaars en lopers vertrekken.

Jolle overleed een dag voor de 49ste editie van de Dodentocht. Sindsdien stappen vrienden, brandweermannen en familie van Jolle de Dodentocht mee. “In 2018, daags na zijn overlijden, stapten we met vier brandweermannen mee. Het jaar erop was de groep al vijftien mensen groot en ook dit jaar zijn we met een vijftiental. Brandweermensen, familie en vrienden. En daarnaast zijn er nog een vijftien anderen die ons moreel komen steunen”, zeggen ze. “Jolle mag nooit vergeten worden. Hij heeft zoveel betekend voor de Dodentocht. Hij zit nog steeds in ons hart. Als we het tijdens de Dodentocht moeilijk krijgen, dan denken we aan hem. En die gedachten aan hem geven ons ook meer kracht en doorzettingsvermogen.”

Dat de Dodentocht dit jaar een ingekorte versie is, noemt deze groep deelnemers ook een domper. “Maar we gaan die 65 kilometer proberen tot een goed einde te brengen. Hoe laat jullie ons in Bornem mogen verwachten? Hopelijk tussen 9 en 10u al.” (tdk)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bornem in als startgemeente.

Nu in het nieuws