© rr

Voorwaardelijke straf voor man die vriendin slaat, steekt en beschiet met loodjesgeweer

Nijlen -

De correctionele rechtbank heeft Nijlenaar K.B. veroordeeld tot vijf jaar cel voor ernstige feiten van partnergeweld. Zo sloeg hij zijn vriendin, stak haar met een mes en schoot ook met een loodjesgeweer in haar voet. De celstraf is niet effectief, maar de man moet wel strenge voorwaarden naleven.

Theo Derkinderen

Het Openbaar Ministerie beschreef tot in detail hoe K.B. (36) zijn vriendin had mishandeld. “Omdat meneer geld nodig had, plaatste hij een mes tegen haar keel en de loop van een geweer tegen haar hoofd. Daarvan moest de vrouw een selfie maken en die doorsturen naar haar vader. Met de vraag om 468 euro over te maken. Geld dat K.B. aan een deurwaarder moest betalen”, zei de openbare aanklager.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk hoe hij de vrouw tijdens het voorjaar had behandeld. “In januari had hij haar aangevallen met een hamer en ermee op haar ribben geslagen en hij deelde ook vuistslagen uit. Hij sloeg zo hard dat zelfs een zenuw onder het oog beschadigd raakte. Met een loodjesgeweer schoot hij ook in de voet van de vrouw.”

Toen de politie in maart langsging bij het koppel, zagen de inspecteurs dat haar T-shirt gaatjes vertoonde. Afkomstig van het steken met een mes. Aan de kledij hing ook bloed.

Misbruik

Advocate Liesbeth De Vleeschouwer benadrukte dat een lang verblijf in de gevangenis, zoals het Openbaar Ministerie had gevraagd, geen oplossing was voor de problematiek. “Hier is sprake van een alcohol-, drugs- en medicatiemisbruik. Het is belangrijk dat die problematiek wordt aangepakt en daarom vragen wij onder meer een opname in een gespecialiseerde instelling.”

De verdediging onderstreepte dat K.B. zijn fouten ondertussen heeft ingezien. “Hij heeft het gerechtelijke dossier nooit willen lezen. Maar uiteindelijk heb ik hem toch kunnen overtuigen en na lezing ervan zijn de ogen opengegaan. Hij beseft nu heel goed welk leed hij heeft aangericht”, aldus nog De Vleeschouwer.

De rechter ging mee in het pleidooi van de strafpleitster en legde de Nijlenaar zeer strenge voorwaarden op. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Nijlen in als startgemeente.

Nu in het nieuws