Zware hersenschade bij actrice Anne Heche: “Ze zal dit waarschijnlijk niet overleven”

De Amerikaanse actrice Anne Heche heeft ernstige hersenschade opgelopen als gevolg van een ongeluk waarbij ze in Los Angeles met haar auto een woning inreed. De 53-jarige actrice die al sinds maandag in coma ligt, zal het waarschijnlijk niet overleven, aldus een verklaring van haar intimi.

“Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of die levensvatbaar zijn”, vervolgde de vertegenwoordiger.

Heche reed vorige week in Los Angeles met haar auto een woning binnen. Het ongeluk veroorzaakte een brand en de actrice werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie van Los Angeles meldde eerder dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed zijn aangetroffen. Volgens Amerikaanse media zou het om cocaïne gaan.

Heche werd begin jaren negentig bekend als actrice in de soap Another World. Later speelde ze in films als Donnie Brasco, Six days seven nights en Wag the dog. Eind jaren negentig had Heche een relatie met tv-figuur Ellen DeGeneres.

LEES OOK. Ze leek stabiel, maar actrice Anne Heche toch nog in “extreem kritieke toestand” na zwaar ongeval

Aangeboden door onze partners