Opnieuw minder dan honderd coronapatiënten op intensieve zorg

De coronacijfers in België blijven verder dalen. Het aantal patiënten dat met of wegens een COVID-19-besmetting op een afdeling intensieve zorg is terechtgekomen, is op een week tijd met 21% afgenomen. Er worden momenteel nog 94 IC-bedden bezet gehouden door coronapatiënten, zo blijkt vrijdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Bron: BELGA

De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 99,4 mensen in een ziekenhuis opgenomen wegens een COVID-19-besmetting. Dat is een daling met 16% in vergelijking met vorige week. Momenteel liggen er nog 1.352 patiënten met of wegens corona in een Belgisch ziekenhuis (-23 procent), van wie er dus 94 op intensieve zorg liggen.

Ook het aantal bevestigde besmettingen neemt verder af. Tussen 2 en 8 augustus werden gemiddeld 2.521 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Op weekbasis is dat een daling met 30 procent. Het aantal afgenomen tests daalde met 22%.

Het aantal bijkomende overlijdens is in dezelfde periode met 14% afgenomen. Er stierven gemiddeld 9,6 coronapatiënten per dag.

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws