© RTV

Man (43) komt om bij bezoek aan De Lilse Bergen: park intussen opnieuw toegankelijk

Het provinciale recreatiedomein De Lilse Bergen heropent vandaag vrijdag volgens de normale openingsuren. Donderdagavond werd het drie uur voor sluitingstijd ontruimd nadat het levenloze lichaam van een man was gevonden.

Hans Otten

Een redder van De Lilse Bergen in Gierle (Lille) trof donderdag rond 18u in het water van de zwemplas het levenloze lichaam aan van een 43-jarige man uit Herentals. De man was er met vrouw en kind voor een daguitstap op bezoek, maar bleek in de loop van de namiddag al verdwenen. Zijn vermissing werd verschillende keren omgeroepen en de redders gingen met de familie op zoek. Nadat de man in het water was gevonden, werden nog reanimatiepogingen gestart, maar die konden niet meer baten. Strandgangers schermden de reanimatiepogingen door de redders aanvankelijk met strandlakens voor de vele jonge ogen af, tot de hulpdiensten de taak overnamen.

De directie besloot om het recreatiegedeelte van het domein onmiddellijk te ontruimen, de camping bleef wel open. Vrijdagochtend kan het park wel gewoon om 10u weer opengaan omdat het parket de site vrijgegeven heeft. “De directeur en medewerkers van het domein zijn aangeslagen door het gebeuren en leven mee met de familie”, klinkt het bij De Lilse Bergen. “De betrokken redders en de familie van de overleden persoon worden begeleid.”

“Onwel geworden”

Aanvankelijk gingen de hulpdiensten ervan uit dat de 43-jarige man van Pakistaanse afkomst door verdrinking overleden was. Volgens kennissen zou hij niet kunnen zwemmen. “Maar uit ons onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een klassieke verdrinkingsdood”, zegt afdelingsprocureur Stephanie Chomé van het parket van Antwerpen. “De precieze doodsoorzaak gaan we wellicht nooit achterhalen, maar naar alle waarschijnlijkheid is hij onwel geworden toen hij zich in het water bevond. Omdat er geen sprake is van kwaad opzet is voor ons het gerechtelijk onderzoek afgesloten.

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lille in als startgemeente.

Nu in het nieuws