Sophie en haar vriend Robin bij de caravan die dinsdagnacht of woensdagochtend werd gestolen. © rr

Dieven stelen oldtimer-caravan uit weide: “Juist volledig gerenoveerd en klaargemaakt om te verhuren”

Sint-Katelijne-Waver -

Dieven hebben dinsdagnacht of woensdagochtend een caravan gestolen uit een weide in de Walemstraat in Sint-Katelijne-Waver. Opvallend is dat de diefstal gebeurde in een klein wegeltje van de straat en dat de caravan er nog maar enkele dagen stond.

Theo Derkinderen

Eigenares Sophie Meeus uit Lier was woensdag aan zee toen haar zus haar belde met de melding dat de caravan weg was. “De caravan stond er nog maar drie dagen. Het ging om een caravan uit 1975. Ik heb hem helemaal opgeknapt, gerenoveerd en geschilderd. Hij was net klaar en stond vlak bij mijn zus, op een wei. In afwachting totdat ik hem in een garage zou kunnen onderbrengen. Dat contract is trouwens nu getekend”, zucht Sophie.

“Het moet een gerichte diefstal zijn geweest. De weide was enkel bereikbaar via een klein wegeltje van de Walemstraat, waar maar een zestal huizen staan. Hoe ze hem gestolen hebben, weet ik ook niet. Mogelijk is de caravan van de weide geduwd en is hij wat verder aangekoppeld. Opvallend is ook dat er hier ANPR-camera’s hangen. Maar de caravan is niet geregistreerd. Wellicht hebben ze de nummerplaten bedekt of eraf gehaald.”

Sophie renoveerde de oldtimer-caravan helemaal en schilderde hem in het pastelgroen. © rr

Sophie was van plan om haar oldtimer-caravan in de verhuur te steken. “Ik had al advertenties geplaatst en het was ongelooflijk hoeveel reactie er kwam. Hoeveel mensen interesse hadden om de caravan te huren. Hij was ook volledig in orde. Hij was klein, maar alles wat je nodig hebt, zat erin. Ik hoop dat hij wordt teruggevonden. Ik heb de caravan met mijn spaarcentjes gekocht.”

De vrouw wou de caravan niet alleen verhuren, maar ook zelf gebruiken. “Ik heb een zoontje met autisme. Met hem op hotel gaan is niet eenvoudig. Hij heeft nood aan een vertrouwde omgeving. En ook daarom hadden we die caravan. Dat kleine huisje waarin hij zich thuisvoelde en ook mee op vakantie kon gaan.”

Ook de binnenzijde van de caravan was helemaal opgeknapt. © rr

De gestolen caravan is een Constructam Condor. Hij is in het pastelgroen geschilderd en heeft een beige-wit dak. Op het raam stond de tekst ‘Home is where we park it’. Wie de caravan de voorbije dagen nog gezien heeft kan steeds contact opnemen met Sophie of met de politie. (tdk)

Sophie Meeus: 0498.19.22.30. Ondertussen is er ook een steunactie opgezet voor Sophie. Je kan haar steunen via deze link: http://steunactie.be/actie/hoeveel-pech-kan-iemand-hebben/-11875

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Sint-Katelijne-Waver in als startgemeente.

Nu in het nieuws