Van links af: bewoner Louis Guldentops, bewoner Emiel Bergen, schepen Luc Van Houtven, bewoner Raf Ceusters en schepen Jos Hellemans. © rr

Gemeente plant allerlei werken in residentie De Craene

Duffel -

De gemeente Duffel laat momenteel grondige aanpassingswerken in en rond de Groep Assistentiewoningen (GAW) van residentie De Craene in de Boomgaardstraat uitvoeren.

“De brandveiligheid is uiteraard erg belangrijk”, zegt schepen van Zorg Luc Van Houtven (CD&V). “Het gebouw bevat vier verdiepingen met 32 appartementen en grenst aan woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. Als extra beveiliging plaatsen we in de gemeenschappelijke delen extra branddetectoren, naast de vroeger geïnstalleerde detectoren in de woningen zelf. Weldra installeren we ook een door de bewoners te bedienen zonnewering. Verder werken we aan een nieuw, modern noodoproepsysteem met spraakverbinding naar de verpleging van het woonzorgcentrum.”

“De badkamers krijgen in de loop van de komende jaren allemaal een grondige renovatie. Zo maken we ze onder meer rolstoeltoegankelijk. Bovendien plaatsten we zopas een gloednieuwe beveiligde fietsenstalling. Bewoners kunnen daar hun (elektrische) fiets op een eenvoudige manier parkeren, en zo winnen we noodzakelijke ruimte in het gebouw zelf”, vult schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Jos Hellemans (CD&V) aan.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws