Een deel van het smeedijzeren hek heeft zich muurvast in het motorblok geboord. © RR

Inzittenden slaan op de vlucht na crash in smeedijzeren hek

Hoogstraten -

In Hoogstraten kwam een auto woensdag rond 8.30u na een fout gelopen inhaalmanoeuvre met een enorme klap in een smeedijzeren omheining terecht. De twee inzittenden zetten het nadien op een lopen.

Hans Otten

Ann Van Der Voort uit Hoogstraten raakte woensdagochtend betrokken in een aanrijding toen ze vanuit de Lodewijk De Konincklaan (N15) linksaf draaide naar de woonwijk Rombout Keldermansstraat. “Ik stond met mijn knipperlicht aan te wachten tot ik kon afslaan, achter mij was een bestelwagen gestopt”, vertelt de vrouw, die ettelijke uren na de feiten nog altijd onder de indruk is van de gebeurtenissen. “Op het moment dat ik afsloeg, hoorde ik een ander voertuig van achter mij aan komen. Plots werd mijn auto naar rechts geduwd, meteen daarna hoorde ik een onwaarschijnlijk luide klap.”

Toen ze uitstapte, zag Ann Van Der Voort dat een auto zich in de omheining rond een villa op de hoek van de twee straten had geboord. “Door de enorme knal die daarmee gepaard gegaan was, vreesde ik het ergste en deed ik teken naar de bestuurder van de bestelwagen dat hij de hulpdiensten moest bellen. Plots ging de deur aan de passagierskant open en viel er een man uit. Toen hij weer recht kroop, vroeg ik hem of hij niet gewond was. ‘Ik ben niet de chauffeur, dat is hij’, riep hij, en hij liep in volle vaart mijn eigen wijk in. Ik stond in het midden van de weg als aan de grond genageld. Wat gebeurt hier allemaal!

De klap moet bijzonder groot geweest zijn. © RR

Duo onvindbaar

Ook de bestuurder wist op eigen krachten uit de verhakkelde auto te kruipen, waarna hij aan de passagierskant wat begon te rommelen. “Hij negeerde mijn vraag of hij hulp nodig had. Hij graaide wat uit de auto mee en rende weg in de richting van Rijkevorsel. Ik heb geen idee wat hij meegenomen heeft of waarom ze het op een lopen hebben gezet. Hadden ze gedronken of drugs genomen? Waren hun papieren niet in orde? Reden ze met een gestolen auto?”

Het duo reed met een auto waarop een verkopersplakkaat uit Duitsland hing, met daarop een Roemeense nummerplaat. “Of het zelf Roemenen waren, kan ik niet zeggen, het waren alleszins buitenlanders”, zegt de Hoogstratense. “Buren hebben nog zelf een zoektocht gehouden naar de voortvluchtigen en ook de politie was heel snel ter plaatse. Maar de twee zijn niet meer aangetroffen. Toen ik met de auto naar mijn garage reed, was ook de andere auto er binnengebracht. Volgens de garagist had hij nog nooit zoiets gezien. Twee delen van het smeedijzeren hek hebben zich gewoon diep in het motorblok geboord en steken er nog altijd uit.”

Oproep getuigen

De vrouw hoopt dat getuigen of mensen die menen de auto te herkennen zo snel mogelijk contact opnemen met de politiezone Noorderkempen. “Het is duidelijk dat de bestuurder met zijn hoofd tegen de voorruit is geklapt. Misschien dat er zorgverleners zijn die woensdag iemand met een hoofdwonde hebben behandeld? Ik heb er een zere knie en heup aan overgehouden en heb nu zware hoofdpijn door al die commotie, maar dit had helemaal anders kunnen aflopen. Als dit iets voor 8.30u in de schoolweken was gebeurd, waren daar tientallen tot honderden kinderen op de fiets gepasseerd.”

03-340.88.00

Het smeedijzeren hek rond de villa lag na de botsing compleet in duigen. © RR

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Hoogstraten in als startgemeente.

Nu in het nieuws