© BFM, ATV

Nieuwe ontploffing in Borgerhout: brievenbus appartementsblok vernield

Borgerhout -

Voor de tweede nacht op rij zijn buurtbewoners van het Krugerplein in Borgerhout opgeschrikt door een luide knal. Onbekenden brachten vermoedelijk opnieuw een vuurwerkbom tot ontploffing. Ditmaal raakte een inkomhal beschadigd. Wie het doelwit was, is niet duidelijk.

jtp, sare

De ontploffing vond plaats rond 2u aan een appartementsblok in de Generaal de Wetstraat. Door de explosie werd een paneel met brievenbussen en deurbellen uit de muur gerukt en sneuvelden enkele ruiten van de inkomhal. Ook het raam van een appartement op de eerste verdieping barstte. Er vielen geen gewonden. De politie stelde een perimeter in en de bewoners van het appartementsgebouw werden even geëvacueerd. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. Over het motief voor de feiten en wie er geviseerd wordt, is voorlopig nog geen duidelijkheid. “Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, zegt Kato Belmans, woordvoerster van het parket in Antwerpen. Ook een link met de explosies en brandstichtingen van de afgelopen weken en dagen in Antwerpen wordt bekeken.

© BFM

Zondagnacht nog was er rond 2u op hetzelfde adres in de Generaal de Wetstraat ook een explosie. Hoewel eerst gezegd werd dat er bij die explosie geen materiële schade was, zou dat volgens het parket toch het geval geweest zijn. “Een appartementsgebouw in de straat raakte beschadigd”, klinkt het. Na die ontploffing werd in de buurt een 24-jarige Boliviaanse man uit Kapellen opgepakt, omdat hij zich verdacht gedroeg. “Hij mocht na verhoor beschikken en is niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt Kato Belmans.

Het parket heeft zowel voor de explosie van afgelopen nacht als voor die van de nacht voordien een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van vernieling, inbreuken op de wapenwet en lidmaatschap van een criminele organisatie. (jtp, sare)

 © sare

 © rr

 © BFM

 © BFM 

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Borgerhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws