© ATV

Na urenlange ellende door ongeval met vrachtwagens in Ranst, werd E313 ook in Herentals (even) afgesloten: bestuurder zwaargewond

De verkeersellende op de E313 richting Antwerpen is dinsdagmiddag dan toch nog niet voorbij. Nadat de weg ter hoogte van Ranst na enkele uren kon worden vrijgegeven, na een ongeval met drie vrachtwagens, gebeurde er rond 12 uur een ongeval ter hoogte van Herentals-Industrie. De snelweg moest opnieuw even dicht, om 14u20 was de rijbaan weer volledig vrij.

Het ongeval in Ranst gebeurde rond 9 uur dinsdagochtend. “Een vrachtwagen had het stilstaand verkeer richting Antwerpen te laat opgemerkt en is met hoge snelheid ingereden op de staart van de file”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Hierdoor raakte nog twee andere vrachtwagens beschadigd.”

De rijbaan was door de botsing volledig versperd, het wegdek was bezaaid met brandstof en brokstukken. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, één vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De takeldiensten hebben urenlang gewerkt om de wrakken uit elkaar te halen en weg te slepen, pas nadien kon de brandweer beginnen met het reinigen van het wegdek. Rond 11.30 uur was de weg volledig vrijgemaakt.

Het ongeval op de E313 in Ranst. © BFM

Het ongeval zorgde voor zware verkeershinder op de E313. Alle verkeer moest de snelweg verlaten via uitrit 19 Massenhoven, bestuurders voorbij de uitrit hebben urenlang stilgestaan. Door de hitte werd de operationele fase afgekondigd, wat betekent dat het Rode Kruis ter plaatse kwam om water uit te delen. Ook richting Hasselt vormde zich een lange kijkfile, rond 10.30 uur was die file al aangegroeid tot elf kilometer.

Nieuw ongeval in Herentals

Kort na de middag gebeurde er opnieuw een ongeval op de E313, ditmaal in Herentals op de afrit. De bestuurder van een bestelwagen reed rond 12u achteraan in op een vrachtwagen. Volgens een ooggetuige, die net de afrit nam, remde de bestuurder niet of veel te laat af, waarna de bestelwagen zich onder de oplegger boorde.

De hulpdiensten hebben het slachtoffer uit de bestelwagen moeten bevrijden, hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Het incident zorgde meteen weer voor een stevige file. Om 14u20 was de rijbaan weer volledig vrij.

Het ongeval op de E313 in Herentals. ©  Hans Otten

Het ongeval op de E313 in Herentals. ©  Hans Otten

Het ongeval op de E313 in Ranst. © BFM

Het ongeval op de E313 in Ranst. © BFM

Het ongeval op de E313 in Ranst. ©  BFM

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners