©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Uitstel voor Antwerp en Union als één ploeg play-offs haalt, PSV hoeft in het weekend niet te spelen bij kwalificatie voor play-offs Champions League

Wanneer Antwerp of Union zich deze week weet te kwalificeren voor Europese play-offs, volgt er sowieso een uitstel van de competitiematch. Die kans op uitstel is bijzonder groot want beide ploegen wisten de heenwedstrijd te winnen. Vandaag raakte bekend dat ook de Nederlandse voetbalbond rekening houdt met PSV, potentiële tegenstander van Union. Als de club uit Eindhoven zich weet te plaatsen voor de play-offs in de voorronde van de Champions League hoeft ze niet te spelen.

jswk

In het geval van kwalificatie hoeft PSV op zaterdag 20 augustus niet tegen FC Volendam in de Eredivisie te spelen. Dat thuisduel wordt dan verplaatst naar woensdag 31 augustus, zo meldt PSV.

De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy speelt dinsdag voor eigen publiek de return tegen AS Monaco om een plaats in de play-offs. Het eerste duel in het prinsdom eindigde vorige week op 1-1. PSV verzocht de KNVB eerder tevergeefs om de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal met een dag te vervroegen. De club dacht zich zo beter te kunnen voorbereiden op het uitduel met Monaco.

 ©  PRESSE SPORTS

Geen Anderlecht-Gent, ook geen Antwerp-Union?

De winnaar van het duel tussen PSV en Monaco neemt het in twee wedstrijden op tegen Union of Rangers FC om een plaats in de groepsfase van de Champions League. De wedstrijden in de play-offs staan op 16 en 17 augustus en 23 en 24 augustus op het programma.

In de Belgische competitie is de wedstrijd tussen Anderlecht en AA Gent (weekend 19-21 augustus) al uitgesteld omdat beide clubs (hoogstwaarschijnlijk) Europese voorrondes spelen. Dit om zo veel mogelijk Belgische ploegen in de groepsfase van Europese tornooien te krijgen. Anderlecht moet - als het donderdag niet meer misloopt tegen Paide - aan de bak in de play-offronde van de Conference League, Gent speelt de laatste voorronde van de Europa League.

Ook Union zal in dat weekend uitstel krijgen bij eventuele kwalificatie. De Brusselaars verdedigen dinsdag een 2-0-voorsprong op het veld van Rangers FC. Als ze het niet meer uit handen geven, stoten ze door naar de play-offs van de Champions League. Bij verlies belandt Union rechtstreeks in de groepsfase van de Europa League.

Op 20 augustus speelt Union in de competitie normaal tegen Antwerp, dat - indien het donderdag niet meer misloopt tegen Lillestrom - ook nog Europees actief zal zijn.

 ©  BELGA

Volg het nieuws over Royal Antwerp FC overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws