© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie houdt snelheidscontroles: auto geflitst tegen 144 km per uur op Mechelsebaan in Duffel

Duffel, Putte -

De politie heeft zondagnamiddag en -avond snelheidscontroles gehouden in Putte en Duffel. Daarbij stelde ze enkele stevige snelheidsovertredingen vast. Op de Leuvensebaan in Putte reed een auto 120 kilometer per uur, op de Mechelsebaan in Duffel raasde een auto zelfs tegen 144 kilometer per uur voorbij de snelheidsmeter.

Theo Derkinderen

In Putte waren er controles in de Kleinmannekensstraat en op de Leuvensebaan. Op de eerste locatie controleerde de politie de snelheid van 142 voertuigen. Zeventien chauffeurs duwden het gaspedaal te diep in. Zij mogen zich aan een proces-verbaal verwachten. In de Kleinmannekensstraat mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 kilometer per uur.

Op de Leuvensebaan passeerden 602 auto’s de radar. Achttien bestuurders reden te snel. Eén automobilist maakte het wel heel bont: hij reed 120 kilometer per uur op een plaats waar maximaal 70 mocht worden gereden. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Een andere bestuurder speelde zijn rijbewijs ook kwijt omdat hij positief testte op het gebruik van cannabis.

144 kilometer per uur

Op de Mechelsebaan in Duffel reden 21 van de 615 gecontroleerde voertuigen te snel. Een bestuurder die maar liefst 144 kilometer per uur reed – op de plaats van de controle mocht maximaal 70 kilometer per uur worden gereden – speelde zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt.

Tegen een andere bestuurder werd een proces-verbaal opgesteld omdat hij commercieel vervoer uitvoerde met een voorlopig rijbewijs. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws